Muzea zakazují používání selfie tyčí. Jsou nebezpečné?

8

Popularita selfie je na vzestupu a honba za co nejkvalitnějším snímkem dala vzniknout novému příslušenství. Jde o selfie tyč, pomocí které se na záběr vměstná nejen více protagonistů, ale také požadované pozadí. Selfie tyče však mohou být pro okolí nebezpečné.

Mánie kolem selfie snímků je patrná již více než rok. Postupně se zvedají rozlišení čelních kamerek, které jsou pro tvorbu selfies stěžejní. Někteří výrobci však jdou v tomto ohledu ještě dále. Například HTC vybavilo model Desire EYE 13megapixelovým fotoaparátem na čelní straně a přidalo i LED diodu, a Oppo model N3 vybavilo mechanizovaným otočným fotoaparátem.

Selfie tyč

Ani tyto vychytávky však nezajistí perfektní fotografii, na které bude vše, co byste si přáli. Přeci jen jste závislí na délce své paže, případně na cizích kolemjdoucích, které byste museli požádat o pořízení snímku. Z tohoto důvodů vznikají tzv. Selfie tyče, na které připevníte svůj telefon a do záběru dostanete nejen sebe, ale i hromadu přátel a kýžené pozadí.

Turisty se selfie tyčemi lze zpozorovat především ve velkých městech kolem památek. Selfie tyče však nejsou využívány jen venku, kde většinou nikoho a nic neomezují. V zahraničí jsou viděny také v muzeích, kde se nachází nespočet vzácných exponátů, které jsou selfie tyčemi ohroženy. Návštěvníci totiž v honbě za co nejlepší fotografií nehledí na to, kam tyč namíří. Důsledkem jsou postupné zákazy používání selfie tyčí, které již platí v několika muzeích v New Yorku a nově také v Austrálii.

Zdroje: mashable.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
jakub Nový
Ta selfie tyč má jméno!!! MONOPOD
Tomáš Kunst
V muzeích se snad nesmí fotografovat automaticky, ne?
Dominik
Taková pičovina... Jakási tyč tvl
Mato
Nahodou je to velmi uzitocna vec. Selfie tyč s 6" tabletofonom sa da vyuzit ako lopata na sneh.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze