Multimediální tablet od Lenova: Yoga Tablet 2 Pro nabídne i projektor

14

Lenovo nyní přichází na trh s opravdu velmi zajímavým tabletem, který zaujme všechny nadšence do konzumace multimediálního obsahu kdekoliv na cestách. Novinka Lenovo Yoga Tablet 2 Pro totiž nabídne v těle zakomponovaný projektor a dvojici reproduktorů, která je ještě doplněna subwooferem.

Lenovo celkem překvapilo, když oficiálně představilo novou verzi svého Yoga Tabletu, který nese název Yoga Tablet 2 Pro. Ten je samozřejmě výborně vybavený, ale nabídne také několik rarit, které v běžném tabletu jen tak nenajdete. Primárně je to projektor, který je zakomponovaný do tlustší části tabletu. Projektor má rozlišení 854 × 480 pixelů a údajně se hodí pro promítání až do úhlopříčky 50". Ano, rozlišení dnes již nikoho nepřekvapí, ale pokud často cestujete, pak tuto funkci můžete ocenit.

TIP: Počítače Lenovo jsou v tuzemsku stále nejprodávanější

Snímky nového tabletu

Další zajímavostí je sestava reproduktorů, která se skládá ze dvou klasických reproduktorů o výkonu 1,5 W a najdeme zde také překvapivě subwoofer o výkonu 5 W, což je na tablet velmi nezvyklé. Ostatní výbava tabletu je také velmi příjemná a samotný displej tabletu má úhlopříčku 13,3 palců a disponuje QHD rozlišením. Jako systém pak poslouží Android ve verzi 4.4 KitKat a pohání jej výkonný čipset od Intelu, a to Atom Z3745, ve kterém je 4jádrový procesor s maximální pracovní frekvencí 1,86 GHz. Tomu dělají společnost ještě 2 GB operační paměti a 32 GB interní paměti s možností rozšířit ji pomocí microSD karet.

Technické parametry Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce333 × 223 × 12,6 mm, 948 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,3" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát8 Mpx, , autofocus
ChipsetIntel Atom Z3745, CPU: 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor9 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 4:40 hodin
Dostupnostříjen 2014, 13 000 Kč

Určitě dobrou zprávou je také existence modelu s podporou LTE, takže budete moci do tabletu vložit SIM kartu a používat mobilní sítě. Není sice známé, v jakých zemí bude tento model dostupný, ale USA to prý není, takže šance na evropskou verzi s podporou LTE tu jsou. Tablet již tradičně nabídne stojánek, který disponuje 4 režimy – hold, tilt, stand a nově také hang, který využívá díry ve stojánku a tablet tak dovoluje pověsit například na zeď. V nejtenčím místě má tablet pouhých 3,7 mm a jeho hmotnost činí jen 950 gramů. Lenovo také tvrdí, že tablet vydrží promítat obsah až 3 hodiny v kuse, než se tablet vybije. Nakonec byla také oznámena cena, která bude začínat na 500 dolarech, tedy přibližně 13 000 korunách i s DPH, což není vyloženě špatná cena za tablet s projektorem a subwooferem. Novinka by měla být dostupná ještě do konce tohoto měsíce.

Zdroje: news.lenovo.com, phonearena.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
MichalCZ
Máte překlep v dostupnosti... 2010.... coz uz podle me bylo :-P
Brotyat
Nevíte jak je to s baterii?
Durus
Konecne sa takato slavna znacka vytasila s niecim pouzitelnym a navyse za dobru cenu. Neviete niekto ako to je s vykonom toho Intel Atom Z3745?
Tomáš
Já myslel, že to bude mít W8.1, takhle o to nemám zájem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze