Motorola Wilder: oválek se zvýšenou odolností

Motorola se začíná více angažovat na poli zařízení, která se vyznačují zvýšenou odolností vůči klimatickým podmínkám. Po vybaveném Defy přichází z novinka Wilder, která bude bodovat spíše cenou a rozumnou funkční výbavou s multimedální výbavou a 2 MPx fotoaparátem.

Motorola Defy - oficiální fotografie
TIP: Čtěte preview Motorola Defy pro Evropu: první odolný Android

Motorola Defy již je nějaký ten pátek v prodeji, protože k jejímu představení došlo na podzim loňského roku. Defy neoslní pouze zvýšenou odolností ale i svými funkcemi. Pyšnit se může 3,7" dotykovým displejem o rozlišení 854 x 480 bodů, zobrazovací technologií TFT a ochranným minerálním sklem Gorilla Glass. Operační systém je tvořen Androidem 2.1 Eclair, v těchto týdnech ale výrobce Motorola pomalu začíná s uvolňováním aktualizace na 2.2 Froyo. Hardwarovým základem je procesor OMAP 3610 o frekvenci 800 Mhz a operační pamětí 512 MB RAM. Tělo novinky je vyhotoveno především z pogumovaných materiálů. Jednotlivé konektory jsou kryty záslepkami, které zajišťují ochranu vůči vniknutí kapalin a zároveň zabraňují usazení prachu. Defy však nezapomíná ani na uživatele, kteří rádi pořizují momentky. K dispozici jim je vestavěný fotoaparát o rozlišení 5 MPx, pořizování videonahrávek je možné v rozlišení 720p.

Motorola Wilder - oficiální fotografie

Motorola Defy po celém světe sklízí slušné prodejní úspěchy. Přestože na náš trh se začala distribuovat teprve nedávno a pouze v anglické lokalizaci, mnoho uživatelů je spokojenými vlastníky. Motorola se proto rozhodla pokračovat v úspěchu Defy a připravila další zařízení, které tentokrát není nositelem operačního systému Android a svými funkcemi sice zaostává, ale svoji cenovou politikou bude dostupnější větší skupině uživatelů. Novinka se odhaluje pod názvem Wilder a mezi hlavní slogany patří její orientace na uživatele žijící aktivní život v pohybu. Oválné tělo, kde se nevyskytují žádné ostré hrany, váží pouhých 92 gramů, což je na odolné zařízení vzácná hodnota.

Motorola Wilder - oficiální fotografie

Tělo i této novinky je tvořeno převážně z plastových a pogumovaných materiálů. Přední stranu zaujímá dotykový rezistivní (odporový) displej s úhlopříčkou 2,8 palce s rozlišením 240 x 320 bodů. Pod ním se ale nachází menší OLED 0,7" monochromatický displej, jehož účelem je indikace událostí (zprávy, volání a další). Zadní kryt vybočuje z šedého průměru, za což vděčí oranžovému lemování. Dále ukrývá optiku 2 MPx fotoaparátu, kterému bohužel chybí automatické zaostřování, ale zvládá pořizování videonahrávek s 15 snímky za vteřinu.

Novinka bude chtít zaujmout i mladší uživatele, o čemž napovídá samotný vzhled novinky. Této skupině jsou přizpůsobeny některé funkce, a proto mezi aplikacemi nesmí chybět široká podpora sociálních sítí a komunitních serverů typu Twitter, Facebook, MySpace nebo YouTube. Další možností, jak strávit volný čas, jsou hry v podání titulů Soundhood, Need For Speed, Game of Life či Tetris. Hudební uživatelé ocení přítomnost 3,5 mm jacku a vestavěného hudebního přehrávače, který si rozumí s běžnými formáty MP3, AAC a jinými. Výrobce zaručuje odolnost vůči vlivům nepříznivých klimatických podmínek, prašnosti či pádům.

Novinka by měla vstoupit do prodeje ještě v měsíci červnu a jako první si jej mohou zakoupit zákazníci ve Velké Británii za cenu v přepočtu 1 499 Kč s daní.

Technické parametry Motorola Wilder

Konstrukce? × ? × ? mm, 92 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 2,8" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200),
Chipset
PaměťRAM: 64 MB, vnitřní paměť: 128 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systém
Akumulátor910 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2011, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze