Motorola udělala něco, co Google nezvládl. Představila svůj vlastní přívěsek

2
Motorola udělala něco, co Google nezvládl. Představila svůj vlastní přívěsek
Fotografie: Motorola
  • Motorola Moto Tag využívá síť Google Find My Device (Najít mé zařízení) a také technologii UWB
  • Pro bezproblémové nastavení je po zapnutí Moto Tagu a přiblížení k chytrému telefonu uživatele možné jej rychle spárovat pomocí funkce Google Fast Pair

Motorola včera uvedla na trh dvojici nových zástupců ohebné řady Razr 50, která se vyznačuje stylovým designem, velkým vnějším displejem a také vlajkovou voděodolností IPX8. Tím však výrobce neskončil, neboť jsme se dočkali také novinky Motorola Moto G85 a nyní i chytrého přívěsku. Motorole se tímto krokem navíc povedlo předběhnout Google, neboť uvedla jako první mobilní výrobce chytrý přívěsek, který je kompatibilní se všemi smartphony s Androidem, nikoliv pouze v rámci vlastní platformy, jako to udělal Samsung.

AirTag, ale pro Android

Motorola Moto Tag je Bluetooth přívěsek navržený ke sledování předmětů spotřebitelů kdekoli na světě, jenž využívá síť Google Find My Device (Najít mé zařízení) a také technologii UWB. Uživatelé tak mají k dispozici pokročilé možnosti sledování, které se hladce integrují do ekosystému Android, potažmo produktů Motorola.

Motorola Moto Tag

Zároveň platí, že ochrana osobních údajů je u Moto Tagu na prvním místě. Síť Find My Device je ve výchozím nastavení zabezpečená a z principu soukromá. Údaje o poloze uživatele jsou zašifrovány způsobem end-to-end, což znamená, že polohu přívěsku může zobrazit pouze majitel nebo kdokoli, komu to majitel v rámci aplikace Najít umožní. Moto Tag je také kompatibilní s automatickým upozorněním na neznámé sledování zařízení v systémech Android a iOS, která pomáhají chránit uživatele před nežádoucím sledováním.

Kromě možnosti využití integrovaného tlačítka k vyhledání (prozvonění) spárovaného telefonu lze navíc Moto Tag také použít jako dálkovou spoušť fotoaparátu na smartphonech. Tato funkce je přitom dostupná pro jakýkoliv telefon s Androidem.

Výdrž až jednoho roku a odolnost IP67

Pro bezproblémové nastavení je po zapnutí Moto Tagu a přiblížení k chytrému telefonu uživatele možné jej rychle spárovat pomocí funkce rychlého párování Google Fast Pair. Poté mohou uživatelé využít několik možností přizpůsobení, které jsou k dispozici v aplikaci Moto Tag, včetně změny názvu Tagu, nastavení hlasitosti oznámení, kontroly výdrže baterie a dalších.

Výhodou je rovněž fakt, že silueta Moto Tagu byla navržena tak, aby pasovala k většině příslušenství třetích stran, které je již na trhu. Robustní konstrukce s krytím IP67 zároveň pomáhá zajistit odolnost vůči prachu, nečistotám a ponoření do sladké vody do hloubky 1 metru až po dobu 30 minut. Uživatelé jistě ocení i dlouhou výdrž, kterou má zajistit snadno dostupná baterie CR2032. Moto Tag bude dostupný na českém trhu v průběhu léta za prozatím nespecifikovanou cenu.

Diskuze ke článku
tomus
tomus
Naposledy upraveno: 13:54
Motorole fandím i za tu UWB, kterou ani Google není schopen ani do svých telefonů pořádně implementovat, základní Pixel 9 ji údajně mít nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze