Motorola Moto 360 naživo: elegance s mnoha kombinacemi

6

Veletrh IFA si Lenovo vybralo jakožto místo premiéry svých nových chytrých hodinek Moto 360. Navazují na rok a půl starého předchůdce, oproti kterému jsou hezčí, rychlejší, s jemnějším displejem a mnohem více variantami. Jaké jsou naživo? Přečtěte si naše první dojmy a prohlédněte fotogalerii s videem.

Nástupce už byl potřeba. Ne tak kvůli vzhledu, který se příliš nezměnil, ale hlavně co se výpočetního výkonu týče. A na obojí se Lenovo zaměřilo. Moto 360 druhé generace jsou nyní k dispozici v mnoha kombinacích a verzích. Máme zde větší a menší velikost s tím, že menší velikost je ještě k dispozici v pánském a dámském provedení s užším úchytem pásku s odlišným designem.

Motorola Moto 360 (2015) – první pohled z IFA 2015

Obě verze zaujmou velkým displejem v poměru k tělu, které je opět kovové a velmi elegantní. K dispozici bude několik barev těla a také několik druhů kovových i kožených pásků. Opět platí, že se jedná o jedny z nejhezčích chytrých hodinek, které si budete moci vůbec koupit. Výborně vypadá například kombinace stříbrného těla a hnědého pásku. Díky standardním 18, 20 a 22mm úchytům si navíc můžete pásek rychle vyměnit za jiný, a to i díky posuvnému zapínání.

Motorola Moto 360 (2015)

To však neplatí o verzi Sport s nesnímatelným pryžovým páskem, která je určena pro ryze sportovně žijící jedince. Sportovní varianta sice designově nevypadá nijak vábně, na druhou stranu oproti stylové verzi získala navíc GPS. Jinak je ale výbava shodná s větší verzí varianty Fashion.

Kruhový displej hodinek o průměru 1,37 nebo 1,56 palce má jemnější rozlišení až 360 × 330 pixelů. Stále jsou sice vidět pixely a zejména u větší verze bychom si představovali ještě o něco jemnější displej, ale to by zase bylo na úkor baterie. Každopádně musíme pochválit barevné podání i pozorovací úhly, stejně tak i maximální jas se zdá být dostatečný. Bohužel se displej opět nezbavil useknutí ve spodní části, i když nyní je mnohem menší a ne tak znatelné, jako u první generace.

Motorola Moto 360 (2015)

Pozitivní je i vylepšení hardwarové výbavy, která je prakticky shodná s ostatními Android Wear hodinkami. Nové hodinky Moto 360 se budou prodávat za cenu od osmi do devíti tisíc korun s DPH a dostupné budou od listopadu. Vzhledem k tomu, že se Android Wear v České republice oficiálně zatím neprodávají, bude nutné se spolehnout na dovoz a cena tak může být vyšší a menu hodinek nebude v češtině.

Technické parametry Motorola Moto 360 (2015) 46 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 11,4 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásek?, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: ?
Displej?, 1,56" (360 × 330 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8926, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ?
Akumulátor400 mAh, nabíjení: bezdrátové
DostupnostQ4 2015, 8 600 Kč
Diskuze ke článku
karel
Tak nevim , sportovni hodinky s kteryma se nemuzu koupat nebo minimalne sprchovat jsou mi na nic , bohuzel pro Motorolu a i jine znacky chytrych hodinek.
Lukáš
Nechápu proč ty dražší nemají GPS to je pro mě teda velké zklamání. Ty sportovní mají ale ty jsou hrozně ošklivý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze