Modernizace Android Marketu: svěží design a nové kategorie

1

Populární Android Market se již brzy dočká výrazné modernizace. Od základu se změní design a přibude i několik nových kategorií. Nově si tak stáhnete třeba i celý film či elektronickou knihu.

Google

Po zhruba osmi měsících čeká Android Market další obměna. Tentokrát opravdu radikální. Od základu bude proměněn design a struktura obsahu. Do pozadí ustoupí doposud dominantní zelená barva a naopak přibude černé. Jednotlivé položky budou nově koncipovány do čtverců, což zvýší přehlednost na displeji. Zvyknout si budete muset na to, že nabídky se mohou rolovat jak dolů a nahoru, tak i do stran. Například při prohlížení aplikace si do stran prohlédnete screeny a dolů popis s komentáři k dané aplikaci.

Nově v Marketu najdete i nové kategorie. Půjde o doporučené aplikace, Knihy a Filmy. Přes Android Market bude možné spustit za malý poplatek streamovaný film, nebo si jej stáhnout a shlédnout později. Stějně snadný bude nákup knih. Prozatím však tyto novinky využijí pouze v USA.

Nová podoba Android Marketu

Nová verze Android Marketu by se měla v telefonech s operačním systémem Android 2.2 Froyo a vyšší objevovat v následujících týdnech. Jakmile bude dostupná i pro Českou republiku, budeme vás informovat.

Zdroje: googlemobile.blogspot.com