Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro jsou hodinky pro fanoušky dlouhé výdrže

Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro jsou hodinky pro fanoušky dlouhé výdrže
Fotografie: Mobvoi
  • Využívají operační systém Wear OS 3.5
  • Výdrž může vyšplhat až na 45 dní
  • Nechybí GPS, NFC nebo zvýšená odolnost

Nový přírůstek do segmentu nositelné elektroniky hlásí výrobce Mobvoi, který představil model TicWatch Pro 5 Enduro, což je pomyslný následovník TicWatch Pro 5.

Nasazen je kruhový AMOLED panel s 1,43" a jemným rozlišením 466 × 466 pixelů. Nechybí Always-On a v nabídce je více než 7 000 různých ciferníků, mezi kterými si již rozhodně vybere každý. O ochranu displeje se stará odolné sklíčko Sapphire Crystal Glass. Výrobce displej prezentuje jako takový, který má extra nízkou spotřebu, ačkoliv vám neustále zobrazí důležité a praktické informace, mezi které se řadí čas, datum, srdeční frekvence, ušlé kroky či spálené kalorie. Toto zobrazení je omezenější, ale lze si navolit 18 různých barev podsvícení pro co nejlepší čitelnost.

Nastavení úsporného režimu a podsvícení displeje

O chod hodinek se stará moderní 4nm procesor Snapdragon W5+ Gen 1 a dále ještě pomocný 22nm koprocesor. Dále je k dispozici 2GB RAM a 32GB interní paměť, kam se bude ukládat třeba i vaše hudba.

Tělo hodinek je vyrobeno z hliníku řady 7000 a vysoce pevného nylonu se skelným vláknem, zatímco 24mm vyměnitelné pásky jsou z fluorokaučuku. Počítat můžete se vcelku standardní odolností proti vodě do 5 ATM, dále se dostalo na vojenský standard MIL STD-810H, což značí, že hodinky by měly přežít pády na zem či teplotní extrémy.

Prostředí má pod palcem Wear OS 3.5 od Googlu a ovládání je svěřeno do rukou nejen dotykového displeje, ale i otočné korunky na boku hodinek. Umožněno je sledování okysličení krve, srdečního tepu, stresu či spánkových fází. Hodinky dokáží měřit 110 různých venkovních i vnitřních sportovních aktivit a zajímavostí je funkce TicExercise, která vám umožní velmi rychle zjistit aktuální srdeční frekvenci skrze displej a jeho barevné podsvícení při sportovním výkonu. Silnou stránkou je konektivita, kdy nechybí Wi-Fi, Bluetooth, GPS a NFC, takže díky Google Peněžence bude možné bezkontaktně platit.

Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro
Rychlá kontrola stavu srdečního tepu během sportovní aktivity

Dobře si hodinky vedou také v oblasti výdrže. Baterie má vysokou kapacitu 628 mAh a slibují reálnou 90hodinovou výdrž v chytrém režimu, tedy bezmála 4 dny. V úsporném režimu se pak výdrž může protáhnout až na 45 dní. Lákáno je i na rychlé nabíjení, kdy pouhých 30 minut zajistí dvoudenní výdrž.

Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro se nabízejí už i na evropském trhu za 360 eur, což je v přepočtu zhruba 9 tisíc korun.

Technické parametry Mobvoi TicWatch Pro 5 Enduro

Kompletní specifikace
Konstrukce50,2 × 48 × 12 mm, 44,7 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (24 mm), zapínání: ?
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px), tvar: kruhový
SystémWear OS 3, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 5.2, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ?, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon W5+ Gen1,
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor628 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze