Mobilní bankovnictví nově už i pro klienty ING Bank

Bankovní dům ING Bank dnes představil vlastní aplikaci pro správu účtu skrze mobilní zařízení. Aplikace bude dostupná pro zařízení s operačním systémem Apple iOS, tedy smartphony iPhone, přehrávače iPod a tablety řady iPad.

ING s aplikací mobilního bankovnictví přichází několik týdnů po konkurenci. Své aplikace relativně nedávno uvedly například banky Zuno, Raiffeisenbank nebo Česká spořitelna (nově ve verzi pro Android). Nová aplikace má název ING Bank CZ a pro banku ji vytvořilo známé vývojářské studio Zenity. Hlavním důvodem pro vytvoření aplikace má být podle oficiální tiskové zprávy pohodlné spravování služeb ING Konto nebo ING Fond přes mobilní zařízení.

Aplikace nabízí základní funkce, s jejichž pomocí má uživatel přehled o svých financích a investicích. Unikátní je způsob navigace. Pohyb mezi jednotlivými úrovněmi pomocí 3D dlaždic má být zcela přehledný a na poli mobilního bankovnictví ojedinělý. Při rozkliknutí jedné z dlaždic se ostatní dynamicky přemístí do pozadí, ale zůstávají neustále na očích. Odpadá tak zdlouhavé vracení se do základní nabídky.

Screenshoty z aplikace ING Bank CZ

Další zajímavou funkcí, kterou aplikace nabízí, je možnost převodu financí z ING Konta do ING Fondů. Uživatelé tak mají přehled a neustálou kontrolu nad svými investicemi v ING Fondech. Aplikace je pro větší přehlednost rozčleněna do více sekcí. V části „Objevte ING Bank“ jsou k dispozici informace o produktech a demo verze aplikace, kterou si lze nanečisto vyzkoušet. Pro uživatele, je k dispozici zabezpečená část tzv. klientská zóna, odkud mohou spravovat své peníze a investovat.

„Vždy se snažíme do našich aplikací dát něco navíc. Myslíme si, že mobilní bankovnictví má být uživatelsky přívětivé a zábavné zároveň a to se nám v tomto případě povedlo,“ uvedl Abhishek Balaria, CEO, Zentity a.s.

Aplikaci si můžete zdarma stáhnout na Apple iTunes

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze