mobilenet.cz před 5 lety: mobil proti zrcadlovce a Nokia 3310 v mixéru

4
mobilenet.cz před 5 lety: mobil proti zrcadlovce a Nokia 3310 v mixéru
  • Srovnali jsme mobilní telefon s kompaktním fotoaparátem a zrcadlovkou
  • Zavzpomínali jsme si na Siemens SX1
  • Legendární Nokia 3310 změřila síly s mixérem

Telefon proti fotoaparátům

Již před 5 lety jsme byli svědky zásadního vzestupu fotoaparátů v mobilních telefonech. Vše zlomil především příchod Nokie 808 PureView, která disponovala velkým fotomodulem s rozlišením 41 megapixelů. Její snímky byly dechberoucí, a to ve všech podmínkách. Dodnes ji mnozí řadí mezi vůbec nejlepší fotomobily. Přímo se tak nabízelo smělé srovnání s fotoaparáty. My jsme zvolili klasický kompakt za pár tisíc korun a současně také mnohem dražší zrcadlovku. Navzdory tomu, že se vše zdálo být od počátku jasné, test mohl mnohé překvapit. Nokia 808 PureView totiž nejen že zdatně konkurovala kompaktu, ale občas dokázala srovnat krok i se zrcadlovkou. Ostatně přesvědčit se můžete sami.

Snaha Sony ve střední třídě

V rámci testování nových přístrojů se nám do redakce na přelomu listopadu a prosince 2012 dostala Xperia J od Sony. Jednalo se o telefon střední třídy, kterým se japonský výrobce chtěl pokusit více prorazit. Spousta věcí se nám na novince líbila. Povedený vzhled, vícebarevná LED dioda pro informování o zmeškaných událostech nebo propracovaný hudební přehrávač. Naopak jsme však nalezli i několik zásadních nedostatků. Šlo například o slabý fotoaparát, nepříliš výkonný procesor nebo fakt, že výrobce nepoužil tvrzené sklo pro ochranu displeje.

Chytrý Němec

V rámci začínajícího seriálu Retro se nám podařilo hned zkraje sehnat jeden velmi zajímavý kousek. Mnohým bude vše jasné, pokud prozradíme, že šlo o Siemens SX1. Bylo to jediný chytrý telefon od německého Siemensu. Nabízel například operační systém Symbian a velmi netradiční konstrukci. Do malých rozměrů se podařilo dostat velký displej a veškeré alfanumerické klávesy se nacházely po stranách zařízení. Jak vše fungovalo a jak se na takovém telefonu psalo? To si můžete připomenout i dnes.

Nokia 3310

Čas od času se nám legenda všech legend připomene. Letos to bylo rovnou novým modelem, ale před 5 lety jsme ji brali již jen jako minulost. Přesto se objevilo jedno zajímavé virální video. O čem bylo? Jistě víte, že se Nokia 3310 vyznačovala neuvěřitelnou odolností. Vtípků na toto téma kolovalo a koluje dodnes nespočet. Co se ale stane, když se Nokia 3310 střetne s mixérem? Odpověď naleznete níže ve videu.

Diskuze ke článku
Dano
Nokia 808 bola výborná, len Symbian už vtedy zaostával. A Lumia 1020 čo po nej prevzala štafetu fotomobilov trpela zasa kvôli systému... Škoda. Len nechápem prečo neprídu teraz tieto veci. Jednou z najčastejšie vytýkaných veci Lumie 1020 bola rýchlosť pri práci s tým 41MPix foťákom. To by bolo dnes už pasé, výkon mobilov je na hony inde...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze