Minitelefon LONG-CZ je bestsellerem mezi irskými vězni

13

Přestože dnes patří k nejoblíbenějším telefonům velké smartphony, které mají úhlopříčku displeje alespoň pět palců, své zákazníky si najdou i skutečné telefonní miniatury. Miniaturní telefon LONG-CZ, který je menší než prst, si oblíbili irští vězni. Jeho oblibu zvyšuje i to, že je z 99,9 procent z plastu, takže je obtížné ho detekovat skenery, pokud ho ukryjí ve svém těle.

Telefon, který se prodává jako „Nejmenší telefon na světě“ je pouhých 68 milimetrů vysoký a 23 milimetrů široký. Váží jen 18 gramů a je tak dost malý na to, aby ho vězni mohli propašovat například uvnitř těla. Správa irských věznic koupila v roce 2008 osm výkonných rentgenových skenerů BOSS (Body Orifice Security Scanners), které jsou určené k detekci položek, jako jsou zbraně, mobilní telefony a drogy, které vězni ukrývají v tělních dutinách. Speciální křeslo obsahuje i detektor kovu upevněný k sedadlu, který skenuje tělní dutiny testovaného subjektu. Na tento telefon je však vzhledem k tomu, že takřka celý z plastu, krátký.

Miniaturní telefon pořídíte za 25 liber (850 Kč) například na britském Amazonu. S vloženou microSIM kartou ho využijete jako klasický telefon v sítích GSM a WDCMA. Nepostrádá klasickou telefonní klávesnici ani 0,66" OLED displej.

Long-CZ

Kromě toho však může s odnímatelným ušním klipem fungovat i jako Bluetooth headset a Bluetooth dialer. Podporuje potlačení šumu, a je kompatibilní s širokou řadou telefonů a tabletů. Nabízí i funkci FM rádia.

Long-CZ

O kapacitě baterie se výrobce nezmiňuje, ale pohotovostní doba je 96 hodin a doba hovoru 5 hodin. Vzhledem k rozměrům telefonu se jedná o solidní hodnoty.

Zdroje: dailymail.co, amazon.co.uk

Diskuze ke článku
Standa
Nejoblíbenější velké telefony. Fuj. Neznám ve svým okolí nikoho kdo chce velkej telefon. Všichni chceme malej do 4,5 palce. Výrobci na přání zákazníků pěkně kálí. Maj dělat nabídku pro všechny. Nemusí to dělat na 10 milionů přeci.
Lukáš
heh, tak na zkoušku jeden objednám. ještě dnes existuje dost lidí co se nechtějí vzdát malých tlačítkových telefonů kvůli pasení velikosti, tohle je dovedeno do extrému. Osobně bych ale měl strach, že ho ztratím. Ve věznicích to musí být neskutečný hit.
Josef
Jsem jediný, který hledal v článku zmínku o tom, že "Long-CZ" je český výrobek? :-) Asi neni, no..
Fous
Da se s nim pracovat i s dlouhyma nechtama a ma telefon vibrace? Premyslim ze bych jej koupil pritelkyni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze