Mini počítač ASUS Chromebox 3: třetí generace s malými inovacemi

Mini počítač ASUS Chromebox 3: třetí generace s malými inovacemi
  • Již třetí generace Chromeboxu od ASUSu přinese nové procesory Intel Core osmé generace a rychlejší DDR4 RAM
  • Z konektivity nechybí USB-C, USB-A, DisplayPort, HDMI, microSD slot či gigabitový ethernet

Méně známým produktem ASUSu je nepochybně série minipočítačů s Chrome OS, která se dočkala na letošním CESu nového přírůstku. Jedná se o ASUS Chromebox 3 a jak už název napovídá, jedná se již o třetí generaci tohoto zařízení. Zachovány jsou i nadále velmi kompaktní rozměry a vcelku stylový design s broušeným hliníkem, který snadno zapadne do každého prostředí.

Mnoho bližších informací o zařízení není bohužel zatím známo, ale jedním z hlavních vylepšení nový hardware. Dostalo se totiž na blíže nespecifikovaný procesor Intel Core osmé generace a najdeme zde letos i DDR4 RAM s frekvencí 2 400 MHz, takže by měl být stroj nyní samozřejmě opět o něco rychlejší a zároveň méně energeticky náročný. Pro rychlý přenos dat pak poslouží nově USB-C, ale nezapomnělo se ani na tradiční USB-A, DisplayPort, HDMI, slot pro microSD karty či gigabitový ethernet.

Chromebox 3 by se tak mohl stát i přírůstkem do vašeho obývacího pokoje pod televizi, jelikož díky své výbavě zvládne bez problémů i přehrávání 4K videa. Velkým pokrokem pro efektivnější chod počítače s Chrome OS bude nepochybně také možnost využívat nyní naplno všechny Android aplikace, které si mohou majitelé zařízení s tímto operačním systémem od Googlu stáhnout prostřednictvím obchodu Google Play.

Kdy a zda vůbec se dostane ASUS Chromebox 3 i na náš trh prozatím nevíme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze