Microsoft ukazuje, jak vypadá real-time spolupráce v Office 2016

5

Microsoft se ve své poslední verzi kancelářského balíku Office snaží setřít rozdíl mezi desktopovými a webovými editory. Nově tak může ve Wordu pracovat více lidí na jednom dokumentu a v reálném čase uvidí svoje úpravy. Tato funkcionalita je nyní navíc přístupná pro testování.

Jaké podmínky tedy musíte splnit? V první řadě mít nainstalovaný Word 2016, který je v současnosti dostupný v rámci Office 2016 Preview release. Upravovaný soubor musí být rovněž uložen na OneDrive a oba dva autoři musí mít práva k jeho editaci.

Word 2016 a hromadná editace jednoho dokumentu vícero lidmi.

Pak už jen stačí potvrdit sdílení souboru a můžete se pustit do hromadného editování. Následně uvidíte i to, kde se ostatní autoři nalézají v textu a jaké úpravy právě provádějí – vše v reálném čase.

Zdroje: blogs.office.com

Diskuze ke článku
Kamil
Jestli to nepůjde i přes LAN a sambu, tak je to na prd :-(
S55
Podle podmínek k win10 si MS nárokuje spoluautorství na vše vytvořené pomocí cloudových služeb (část systému běží v cloudu). Tady to asi bude stejné.
Windows 10 („Windows“) is a personalized computing environment that enables you to seamlessly roam and access services, preferences and content across your computing devices from phones to tablets to the Surface Hub. Rather than residing as a static software program on your device, key components of Windows are cloud-based, and both cloud and local elements of Windows are updated regularly, providing you with the latest improvements and features. In order to provide this computing experience, we collect data about you, your device, and the way you use Windows. And because Windows is personal to you, we give you choices about the personal data we collect and how we use it.
Naplno se to rozjede s platností TTIP.
(Tato licenční podmínka zatím odporuje legislativě EU, ale...)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze