Microsoft údajně investoval zdánlivě nesmyslně do Cyanogenu

20

Operačnímu systému od Microsoftu se na mobilních telefonech ani po několika letech snažení příliš nedaří. Nyní se objevily informace o tom, že americký gigant hodlá investovat do společnosti Cyanogen, která stojí za alternativní ROM pro telefony s Androidem.

S informací přišel americký deník The Wall Street Journal, který uvádí, že se Microsoft stal menšinovým investorem ve společnosti Cyanogen. Ta je známá především díky ROM CyanogenMod, který si po celém světě na svá zařízení s operačním systémem Android nainstalovalo více než 50 milionů uživatelů. Proč se tedy Microsoft angažuje v podstatě u konkurence?

Obrázek z Twitteru

Před několika dny totiž CEO Cyanogen Kirk McMaster uvedl, že by se společnost ráda zcela odstřihla od Googlu. V současnosti totiž i v CyanogenModu najdete balíček Google aplikací. Pokud by se společnost chtěla oddělit od ekosystému Googlu, musela by důležité služby něčím nahradit. Do hry by poté mohl teoreticky vstoupit Microsoft, který takové služby provozuje a navíc je prosazuje i na systému Android. Ve výsledku by si Microsoft mohl jen polepšit, byť u konkurenčního systému, protože tržní podíl Windows Phone dále klesá. Hangouts by pak mohly být nahrazeny Skypem, Gmail aplikací Outlook a kancelářským balíčkem by byl známý Office. To jsou ale zatím pouze spekulace a Microsoft oficiálně záměry nepotvrdil.

Zdroje: blogs.wsj.com

Diskuze ke článku
Honza
No to je zas královská hovadina na entou. Ne ten článek, ten je dobrej, ale Microsoft by měl navštívit odbornou léčbu v jakékoliv psychiatrické ambulanci. Neprodleně. Pošahanci. Už neví co by.
Venca
V CyanogenModu balíček Google aplikací skutečně nenajdete. Gapps se instalují odděleně po flashnutí CM ROM. Tzn. CM lze v pohodě požívat i zcela bez Google aplikací. Chybí sice Google Play i GP services a další Google balast, ale bez toho CM světe div se normálně funguje. Několik nezbytných aplikací mám jako apk soubory a instaluji si je sám ze zálohy. Používám takto SGSII úplně bez Google. Věřte, nebo ne.
P.S. Sám CM tým v sekci nabízející stažení Gapps informuje, že pouze nabízí odkaz ke stažení, ale sám s Gapps balíčky nemá nic společného.
Pavel Kempný
Pavel Kempný
A sakra. TP se zase sešlo znalců. Android a Gapps jsou dvě různé věci! CyanogenMod je vždy bez Gapps!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze