Microsoft představil Bluetooth klávesnici pro iOS, Android a Windows

6

Microsoft představil nové příslušenství v podobě univerzální hardwarové klávesnice, která ke spárování využívá Bluetooth. Potěší, že ji spojíte nejen se zařízeními obsahující klasické Windows, ale podporovány jsou modely s Androidem a iOS. Paradoxní přitom je, že s Windows Phone ji propojit nelze.

Microsoft dnes oznámil Universal Mobile Keyboard, zbrusu novou Bluetooth klávesnici pro usnadnění psaní na dnešních dotykových zařízeních. Je zcela jedno, zda máte tablet nebo telefon, spojení totiž zajišťuje funkce Bluetooth. Podmínkou je mít zařízení s Androidem, iOS nebo Windows. Paradoxně nejsou podporovány telefony s Windows Phone, u kterých chybí potřebný Bluetooth profil pro komunikaci s klávesnicí.


Microsoft Universal Mobile Keyboard

Klávesnice je kompaktní, nechybí ji ochranný kryt a také stojánek, kam položíte telefon. Praktická je možnost spárování až se třemi různými zařízeními a snadné přepínání pomocí předem zvoleného klíče. Samotná klávesnice obsahuje také baterii, která by měla vydržet nabitá až 6 měsíců. Microsoft uvedl, že například 10minutové nabíjení poskytne dostatek energie na celý den práce. Klávesnice se začne prodávat v černé a šedé variantě během října v Microsoft Store za 79,95 dolarů, přibližně tedy 1 650 Kč.

Zdroje: microsoft.com, blogs.microsoft.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
iOSHater/AndroidHater
Tak požadavek na ten profil ve WP je už na MSDN hodně dlouho.
komar006
Tohle udělat někdo v me praci, tak letí... Fakt kokoti z Redmontu.....
MK
Zdravím, nevíte prosím někdo, zda je možné spárovat třeba 3 zařízení s androidem? Nebo musí být vždy jeden iOS, jeden android, jeden windows? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze