Microsoft koupil studio Mojang stojící za populárním Minecraftem

4

Microsoft se odhodlal k dalšímu velkému obchodu. Za více než 2,5 miliardy dolarů koupil švédské vývojové studio Mojang, které stojí za populární strategií Minecraft, která se těší oblibě napříč světem i platformami.

Zástupci švédské společnosti Mojang potvrdili, že Microsoft za odkoupení zaplatí 2,5 miliardy amerických dolarů, což je v přepočtu přibližně 53 miliard korun. Za závratnou částku stojí velká obliba hry Minecraft, kterou právě Mojang vytvořilo. Od jejího představení v roce 2009 se prodalo více než 50 miliónů kopií pro počítače, konzole či chytré telefony (Android a iOS). Microsoft dále uvedl, že například hráči Minecraftu na konzoli Xbox 360 nahráli za poslední dva roky 2 miliardy hodin.

Minecratf ve verzi pro chytré telefony

Zástupci Mojangu ihned uklidňovali zástupy hráčů a fanoušků s tím, že vývoj hry Minecraft bude i nadále pokračovat a nic zásadního by se měnit nemělo, byť dodávají, že přesné budoucí plány prozatím nejsou známé. V každém případě je v zájmu obou stran pokračovat v nastoleném směru. To v podstatě potvrdil i sám CEO Microsoftu Satya Nadella. Uvedl, že je nesmírně rád, že se Microsoft stal součástí Minecraftu a bude jej moci řídit. Dodal také, že Minecraft považuje za více než jen obyčejnou hru. Dokonce jej nazval hrou, kterou by rodiče rádi viděli hrát své děti.

Zdroje: theguardian.com, microsoft-news.com

Diskuze ke článku
Jakub
Zapoměli jste dodat že chce MS i MC pro wp, protoze podle Mojangu to nemá cenu kvůly nízkému zastoupení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze