Microsoft koupil Skype, využije jej ve Windows Phone 7

Microsoft se rozhodl investovat nemalé peníze do oblíbeného komunikačního programu Skype. Akvizice by měla přinést implementaci Skypu i do mobilních telefonů s Windows Phone 7 a dalších multimediálních zařízení.

Společnost Microsoft se rozhodla koupit Skype, který řada uživatelů využívá jako komunikační program se svými přáteli. Jedná se o největší akvizici v historii Microsoftu - za 8,5 miliardy amerických dolarů. Zpráva je to tak trochu překvapivá i z toho hlediska, že se spekulovalo spíše o jiných zájemcích, konkrétně Googlu a Facebooku.

Microsoft kupuje Skype

Je třeba říci, že Skype to v poslední době neměl nijak lehké a příliš se mu nedařilo. V roce 2009 se rozhodl aukční portál eBay prodat svůj 70% podíl ve firmě (po čtyřech letech) a hospodářské výsledky také příliš radosti nepřinesly. Skype má základnu čítající na 170 miliónů aktivních uživatelů, přesto dosáhnul v loňském roce ztrátu ve výši 7 miliónů amerických dolarů. Novou akvizicí se snad začne blýskat na lepší časy a dočkáme se zajímavých inovací.

Krok Microsoftu odkoupit Skype by měl přinést řadu výhod pro běžného spotřebitele, ale také i pro podnikovou klientelu. Skype bude podporovat řadu zařízení s operačním systémem Windows Phone, herní Xbox a Kinect. Nebude ani problém se spojením s Microsoft Outlookem či Lync.

Skype ve Windows Phone 7, Xboxu či Kinectu: proč ne?

Šéf Microsoftu Steve Ballmer prohlásil: „Skype je fenomenální službou, kterou milují lidé po celém světě. Společně budeme vytvářet budoucnost v real-time komunikaci, takže lidé budou moci snadno zůstat ve spojení se svou rodinou, přáteli, kolegy a klienty kdekoliv na světě.“

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze