Microsoft koupil oblíbenou Android aplikaci Echo Notification Lockscreen

1

Microsoft byl opět na nákupech, tentokrát však trochu potají. Odkoupil vývojářskou skupinu Double Labs, Inc., která má na svědomí velmi oblíbenou aplikaci Echo Notification Lockscreen pro správu uzamknuté obrazovky na operačním systému Android. Aplikace umožní správu většiny notifikací bez toho, aniž by uživatel musel odemknout své zařízení.

Microsoft nakupuje rád a poměrně často, málokdy se tím ovšem zapomene pochlubit. Příkladem „tajného“ nákupu může být odkoupení vývojářské skupiny Double Labs, Inc., která má na svědomí poměrně zajímavou „lockscreen“ aplikaci Echo Notification Lockscreen, která umožní správu přijatých notifikací přímo z uzamčené obrazovky daného zařízení.

Echo Notification Lockscreen

Microsoft není ve světě aplikací pro uzamknutou obrazovku pro operační systém Android nováčkem, už minulý rok představil svoji alternativu Next Lock Screen, která se v Obchodě Play chlubí poměrně slušným hodnocením 4,1 z 5. Tato aplikace dělá prakticky to samé, co dělá i odkoupená aplikace. Proč tedy Microsoft investoval do něčeho, co umí sám skoro stejně tak dobře? Podle vyjádření společnosti jde o „posunutí produktivity na novou úroveň“. Aktuálním problémem většiny podobných aplikací je prý to, že neumožní velký uživatelský zásah do toho, jaké typy notifikací a v jakém umístění se uživateli nakonec zobrazí. Právě v tom vidí Microsoft největší šanci uspět, respektive chce nabídnout uživatelsky přívětivou aplikaci, kterou ovládá uživatel, ne naopak.

Android je dle slov Microsoftu ideální co se testování týče – využívá ho stovky milionů uživatelů po celém světě a lze tedy snadno experimentovat s různými novinkami. Nově odkoupená aplikace navíc umožní Microsoftu sledovat i návyky dalších uživatelů, aktuálně ji totiž hodnotilo více než 50 000 uživatelů.

Stáhnout Echo Notification Lockscreen

Google Play (zdarma)

Stáhnout Next Lock Screen

Google Play (zdarma)

Zdroje: businessinsider.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
ANO
"Android je dle slov Microsoftu ideální co se testování týče" ...... LOL presne to, jsem psal uz pred par mesici k tomu arrow launcheru, proc pry to MS vyviji ..... ze si dela z androidistu jenom pokusne kraliky:o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze