Microsoft každou minutou zablokuje 10 miliónů spamů

11

Každý uživatel emailu se minimálně jednou setkal s nevyžádanou poštou, jinak řečeno spamem. Ten není nijak užitečný, ba naopak, je otravný a v mnoha případech i nebezpečný a právě takové emaily Microsoft blokuje. Údajně v množství 10 miliónů za každou minutou.

Pokud jste poskytovatelem internetové poštovní schránky, neboli emailu, tak je na vás, abyste zajistili filtrování spamu a k uživatelům se dostaly pouze ty správné emaily. Pro Microsoft je to velká výzva, protože hostí milióny emailových účtů Hotmail a Outlook, takže pokud projde jeden spam, bude to mít dopad až na několik miliónů uživatelů.

Microsoft uvedl, že zablokuje 10 miliónů spamů každou minutu, což je obrovské množství a je k tomu potřeba kvalitní filtr. Spam je čím dál víc využíván pro phishing, kde útočníci de facto rybaří a čekají, až se jim někdo ve virtuálním rybníčku chytí na udici. Ostatně, jedná se o nejsnazší způsob, jak ukrást uživatelům hesla. Samozřejmě Microsoftu můžete pomoci ve vyhledávání spamů, stačí označovat spamy, které se objevily ve složce doručené jako spamy, Microsoft se o něj poté patřičně postará.

Zdroje: blogs.office.com

Diskuze ke článku
L
to rikam furt a porad. Outlook/Hotmail.com je asi nej email současnosti. kam se na nej hrabe ta neprehledna patlanice Gmail, kterej vas minimalne radne scroogluje a pak krmi reklamou na kazdem kliku
Tak
Přesně tak. Kdo nezkusí tak nemůže vědět jaký ten mail je. Žádné reklamy a žádný spam. Kdo s tím kalendářem neumí pak je totální pako. A onedrive? No myslím, že 15 GB se hodí vždy a to ještě nemluvím o Office online.
Aja
od doby co mam v smartphonu, tabletu, PC a ultrabooku OneDrive temer nepouzivam flesku, dobre - filmy, velke soubory, a hudbu prenasim na flashce ale jinac dokumenty uz hoodne dlouho ne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze