Microsoft chystá vlastní chytré brýle: slabý odvar z Google Glass

2

Americký softwarový gigant Microsoft si zaregistroval patent na design a funkce vlastních chytrých brýlí. Podle něj se ale nejspíš nebude příliš snažit konkurovat Googlu.

Projekt chytrých brýlí Glass od Googlu jistě znáte. Jedná se o brýle, schopné na miniaturním displeji promítat obraz, nahrávat pomocí kamerky a vůbec vyvádět všemožné prvky rozšířené reality. Tím se myslí třeba to, že když jdete po ulici a uvidíte plakát s koncertem některé známé popové hvězdy, brýle vám automaticky nabídnou možnost přes internet zakoupit lístky. Brýle ale také budou umět vyvolávat například informace o památkách, na které zaměříte svůj pohled, či navigovat vás pomocí map na potřebné místo. Brýle by díky vestavěnému mikrofonu a kameře měli umět i videohovory. Všechny naše články o Google Glass najdete zde.

Projekt chytrých brýlí Google Glass určitě zaujal nejednoho z vás

Tip: Google Glass: vše o nových brýlích budoucnosti

Nápad Googlu se zalíbil i několika dalším společnostem, povětšinou však pouze menším čínským výrobcům. Nyní to ale vypadá, že se chytré brýle v budoucnu stanou běžnou součástí našich životů. Už dlouhou dobu se šušká o tom, že svou verzi glass představí Apple. Nic oficiálního se ale ven nedostalo. Za to další z velkých gigantů světa IT, americký Microsoft se ničím netají. U patentového úřadu v USA si zaregistroval patent na svou verzi brýlí.

Prcovní název zatím zní Project-Glass-Like HMD. Podle specifikací podaného patentu to zatím vypadá že Microsoft v první fázi půjde cestou menší propracovanosti. Jeho brýle totiž nenabídnou tak všestranné možnosti multimediálního využití, jako v případě řešení Googlu. Měli by údajně být spíše pomocníkem například při sledování televize. Pokud se kupříkladu budete dívat na svůj oblíbený zápas ve fotbale, brýle vám doplní k pobíhajícím hráčům informace o věku, fyzických proporcích atd. Brýle také svou konstrukcí prakticky vypadají jako běžné brýle, a rozhodně se neblíží futuristickému řešení brýlí Google Glass.

Je ale jasné, že se prozatím jedná pouze o patent, který Microsoft ani nemusí využít. Rozhodně ale i jeho podání ukazuje na fakt, že o chytrých brýlích s prvky augmented reality v budoucnu ještě rozhodně uslyšíme.

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
stepo
No ja nevim,ale myslim ze PRCOVNI vyraz se nejspís pouziva na jinak zamerenych webech.
loller
No raději bych nosil ty na náčrtku od MS, než tu hrůzu od google...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze