Microsoft chce wearables pro analýzu potravin

3

Většina nositelné elektroniky se dnes tváří, že je naprosto nezbytná pro vaše zdraví. Ať už to jsou počítačky kroků nebo měřiče pulsu, jejich skutečný přínos je spíše hypotetický. Microsoft chce jít ale o kus dál a nechal si patentovat zařízení pro přímou analýzu živin v potravinách.

Kořeny vývoje sahají až do roku 2012, nyní byla celá záležitost zveřejněna americkým patentovým úřadem. Zařízení se schovává pod poněkud krkolomným názvem „nositelný systém pro zpětnou vazbu nutričních ukazatelů potravin“ a vypadá jako jakési brýle s extra senzory.

Wearfoodanal

Podaný patent tedy počítá s tím, že se bude vizuálně analyzovat jídlo, záznam se následně porovná s databází a měli byste zjistit alespoň nutriční hodnotu a složení. Může se to hodit nejenom při hubnutí, ale také při předcházení nežádoucích alergických reakcí způsobených jídlem.

Samozřejmě to neznamená, že bychom se zařízení měli dočkat někdy v dohledné době. Spíše to prozatím vypadá, že se jedná o jeden z těch mnoha patentů, s nímž se spíše snažíte zablokovat konkurenci. Ovšem šíře záběru problémů, na kterých Microsoft pracuje, tak vypadá opravdu zajímavě.

Zdroje: appft1.uspto.gov

Diskuze ke článku
Arnošt
Zasranny uprchlici
pavel
Nepochopim Microsoft, vymysli kraviny, misto toho aby konecne dokoncilo W10

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze