Microsoft Band 2: jsem ještě chytřejší a mám rád všechny sporty

20

Mezi všemi novými přístroji Microsoft nezapomněl ani na zařízení, které můžeme označit jako nositelné. Je jím nová verze jeho chytrého náramku Band s přídomkem 2. Ta nijak zásadně nemění koncepci svého předchůdce, ale vylepšuje jak hardware, tak hlavně software. Zaujme především množstvím senzorů, které se do tohoto zařízení podařilo vměstnat.

Lindsey Matese, která měla v Microsoftu na starost tým pro vývoj tohoto náramku, brala jeho testování opravdu zodpovědně. Podle svých slov jí například pomáhá při trénování na ultramaraton. Od ní a od spousty dalších uživatelů první verze se pak sešla široká škála podnětů, jak by měl nový Band vypadat a co všechno by měl umět.

Microsoft Band 2 se oficiálně představuje.

V první řadě se náramek zbavil nehezkých hran, které mohou být při sportu obtěžující. Stejně tak je zakřivený displej – zkrátka všechno, aby náramek co nejlépe padl na zápěstí. Když už mluvíme o displeji, pak vězte, že použitou technologií je AMOLED a jako krycí sklíčko bylo použito Corning Gorilla Glass 3. Rozlišení displeje je 320 × 128 pixelů a fyzické rozměry 32 × 12,8 milimetrů.

Základní schopností náramku je propojit se s telefonem a přebírat z něj notifikace. Tady potěší, že náramek nespojíte přes Bluetooth jenom s Windows Phone (8.1 a vyšší), ale také s Androidem (4.4 a vyšší) a také s iPhony (iOS 8.1.2 a vyšší). Nabízené funkce se budou na různých platformách lišit, kupříkladu velmi propagovaná možnost používat hlasovou asistentku Cortanu přímo na zápěstí bude pochopitelně dostupná jenom u telefonů s Windows.

Mám spoustu senzorů a mám rád všechny sporty

Velkou pozornost věnoval Microsoft také schopnosti náramku vnímat své okolí a uživatele. Výčet nejrůznějších senzorů je vskutku působivý, inu, posuďte sami:

  • optický snímač srdeční akce
  • tříosý akcelerometr
  • gyroskop
  • GPS
  • senzor okolního světla
  • senzor teploty kůže
  • UV senzor
  • kapacitní senzor
  • mikrofon
  • barometr

Díky této výbavě prakticky není sport, se kterým by si náramek neporadil. Můžete tak nejenom sledovat své okruhy, ale také například efektivitu švihu v golfu, nebo třeba odhad maximálního příjmu kyslíku, což by měl umět jenom tento náramek. Vedle sportů umí náramek analyzovat i další oblíbenou činnost, a to spánek.

Microsoft Band 2 zvládá různé aktivity.

Získaná data můžete pak lépe analyzovat v inovované aplikaci Microsoft Health, zajímavá je i integrace mnoha komerčních partnerů – například možnost přivolat Uber taxi skrze náramek a podobně.

Ale zpátky k hardwaru. Náramek používá Li-Pol baterii prozatím neudané kapacity, která by jej měla udržet v chodu až dva dny. K nabíjení je přitom potřeba méně jak 90 minut. Microsoft označuje zařízení jako voděodolné („water resistant“), takže by pot nebo déšť neměl vadit, ale nosit zařízení do bazénu nebo do sprchy Microsoft nedoporučuje.

Microsoft Band 2 přijde na trh na konci října za cenu 249 dolarů nebo 199 britských liber. To by na českém trhu znamenalo po připočtení daně asi 7 500 korun.

Technické parametry Microsoft Band 2

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ne, zapínání: jiný
DisplejAMOLED, ?" (320 × 128 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS, Windows Phone
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: micro USB, doba nabíjení: 1:30 hodin
Dostupnostříjen 2015, 7 500 Kč
Diskuze ke článku
Joe
Náramek super, jen by to chtělo vidět, jak třeba funguje v posilovně a co s ním opravdu člověk může dělat. Je trochu úsměvné, že na světě je již druhá verze tohoto náramku, ale první verze, pokud vím, se do ČR nedostala, takže bych řekl, že se možná dáčkáme ještě třetí verze:-)
Hexagon
Vyzera super,displej asi z Gear Fit. Len je trosku usmevne ze pisete ze zvladne monitorovat kazdy sport ale tym,ze ho nesmieme pouzivat v bazene sa vylucuje s plavanim a celkovo so sportmi,ktore sa odohravaju vo vode,co nie je zanedbatelne mnozstvo. A cena tiez trosku prestrelena
Petr
Asi nepůjde aby mi to zobrazovalo srdeční tep z hrudního pásu (počítám mnohem přesnější a energeticky úspornější) a zároveň zobrazovalo nadmořskou výšku na základě barometru (samozřejmě s možností kalibrace). Ideálně aby to upozornilo na tep mimo stanovený rozsah - vibrace to asi nemá, co? A rád bych měl upozornění, když sjedu z naplánované trasy - ale info z mobilu, nechtěl bych vybíjet náramek GPSkou. Ale chápu, že moje požadavky jsou asi trochu specifické.
omg
Dát za náramek od Microsoftu skoro osm tísíc korun?? šílenost..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze