Meizu MX3 dostane interní paměť 128 GB (aktualizováno)

Meizu, vedle Xiaomi, ZTE a Huawei je další úspěšný, ryze čínský výrobce mobilních telefonů. Známý je hlavně díky přístrojům s dobrým poměrem ceny a výkonu. Na webu se objevují další informace o připravované nové vlajkové lodi Meizu jménem MX3. Na pulty obchodů se dostane hned pět verzí s odstupňovanou velikostí interní paměti.

Aktualizováno 31. 8. 2013

V polovině měsíce jsme vás informovali o připravované nové vlajkové lodi čínského výrobce Meizu, které ponese označení MX3. Nyní se objevily na internetu nové informace o této novince. Podle screenshotu, který se objevil na čínském internetu, by se vrcholem nabídky měla stát verze, která nabídne interní paměť se skutečně obří kapacitou 128 GB. Základem nabídky pak bude kapacita 16 GB a to hned ve dvou verzích s nebo bez NFC. Kromě toho budou na výběr i varianty s vnitřní pamětí 32 GB a 64 GB.

Cena nejnižší verze Meizu MX3 s 16 GB by měla být na čínském trhu 1999 CNY, což je v přepočtu zhruba 6353 Kč. To je s ohledem na výbavu velice příznivá cena. Škoda jen, že se tento telefon pravděpodobně nedostane na jiný než čínský trh. Na to, kolik budou stát varianty s větší pamětí, a zejména pak s 128 GB, si však budeme muset počkat na jeho zářijové oficiální představení, které však doslova klepe na dveře.

Původní informace z 12. 8. 2013

Vizuálně Meizu MX3 připomíná některé současné konkurenční vlajkové lodě jako je iPhone 5 od Applu či model One od HTC. Toto však v dnešní době musíme brát s rezervou, jelikož smartphony bez klávesnic ovládané čistě skrze dotykový displej lze těžko nějak výrazněji odlišit. Na fotografiích, či spíše renderech, je také dobře vidět displej s velmi úzkými okraji. Konkrétně by se mělo jednat o panel s úhlopříčkou 5,1 palce a FullHD rozlišením. Tělo přístroje působí kovovým dojmem. Vzhledem k nízké ceně, kterou se však výrobci jako je Meizu vždy snaží udržet, bychom si však spíše než na kov vsadili na plast. Velmi zajímavě působí originálně řešené podsvícení tlačítka home pod displejem.

Meizu MX3 by měl být velmi dobře vybavený po všech stránkách. Na majitele bude čekat mimojiné i čipset Exynos 5 Octa se dvěma čtyřjádrovými procesory, někdy také mylně označován jako osmijádrový. Slibně vypadá i 2 GB paměť RAM či 13 Mpx fotoaparát. Údaje o výši vestavěné paměti prozatím známy nejsou. Meizu se snaží stavět vždy na velmi propracované grafické nadstavbě s názvem Flyme, která vždy dokáže operační systém Android, nad kterým figuruje, změnit téměř k nepoznání. Model MX3 bude obdařen konkrétně verzí 3.0. K oficiálnímu představení by mělo dojít v průběhu září.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Majek
Všechno je to moc hezké, ale já si nemůžu pomoct, jednoduše bych si nekoupil mobil od podobných výrobců, o kterých absolutně nic nevím, přesněji mám na mysli jejich obecné zpracování telefonu a také jejich technickou podporu..
Adam Nosálek
Adam Nosálek
Stejně budou zase všichni brečet, že to nemá SD karty.
Tomas
Já bych do toho šel hned tuhle firmu mám v merku už od Meizu MX1 a co sem za těch pár let pochopil u nás se prodávají mobily za ceny co vůbec nekorespondují s tím co to opravdu stojí . Navíc pravda je taková že Samsung a jemu podobní už vyrábí čim dál méně součástí a většina dílů sou právě od neznámých čínských firem včetně Apple ten to od nich kupuje a nechává si to tam dělat taky .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze