Meizu M3E oficiálně: Full HD displej, 3 GB RAM a kovové tělo

16

Společnost Meizu představila další smartphone, který skvěle zapadne do střední třídy. M3E je v podstatě upravený model M3 Note, od kterého přebírá mnoho funkcí. Novinka se však liší rozměry, barevnými variantami, pamětí a také kapacitou nevyměnitelné baterie. Jak už je u Meizu zvykem, i cena nebude patřit mezi vysoké.

Společnost Meizu představila nový přírůstek do střední třídy, model Meizu M3E je přímou konkurencí pro modely Huawei, Honor a další. Pokud se vám zdá, že jste Meizu M3E už někdy viděli, nejste tak daleko od pravdy. Meizu si zachovává svoji designovou linku již celkem dlouho, navíc, novinka je jen lehce poupraveným modelem M3 Note. I přesto si však tento nováček zaslouží podrobnější prozkoumání.

Nepřehlédněte:

Meizu M3E

Meizu M3E nabídne 5,5palcový displej, velikost displeje jej tedy řadí mezi menší tabletofony. Na této úhlopříčce se vyjímá Full HD rozlišení, technologie IPS dnes již nepřekvapí, přesto se novinka nemá za co stydět. Jemnost 403 pixelů na palec to jen potvrzuje. Displej zaplňuje necelých 71 % přední části, což je na střední třídu typická hodnota. Poměrně široké rámečky okolo displeje jsou v této třídě běžné.

O výkon se stará osmijádrový procesor, konkrétně jde o čipset od MediaTeku, MT6755 Helio P10. Interní paměť nabídne vcelku dostatečnou kapacitu 32 GB, 3 GB RAM by rovněž měly dostačovat i pro náročnější multitasking. Pokud vám interní paměť stačit nebude, můžete se spolehnout na paměťové karty microSD až do velikosti 256 GB. Telefonu nechybí ani slot pro dvě SIM karty.

Meizu M3E

O zachycení důležitých momentek se postará 13Mpx fotoaparát s přisvětlovací LED diodou, sekundární fotoaparát nabídne 5Mpx rozlišení. Z doprovodných funkcí můžeme zmínit přítomnost čtečky otisků prstů, Bluetooth ve verzi 4.1, gyroskop a elektromagnetický kompas. Baterie má kapacitu 3 100 mAh, což je méně než v případě M3 Note. Novinka to však kompenzuje užším tělem (7,9 vs. 8,2 mm). M3E nechybí ani rychlé nabíjení mCharge, během 30 minut se tak nabije na 50 %.

Meizu M3E

Meizu M3E bude dostupné v pěti barevných variantách, konkrétně ve zlaté, stříbrné, černé, růžové, šedé a modré. Na čínském trhu se začne prodávat počínaje 14. srpnem, do 13. srpna jsou spuštěny předobjednávky. To, že se telefon líbí, dokazují i čísla. Za prvních 24 hodin si zákazníci předobjednali více než 3 milionů kusů. Cena Meizu M3E bude činit zhruba 6 000 Kč včetně DPH.

Technické parametry Meizu M3E 32 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce153,6 × 75,8 × 7,9 mm, 172 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 192 × 3 104), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1 GHz, GPU: ARM Mali-T860
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2016, ?

Zdroje: meizu.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
LTE
Proč chybí jakákoli zmínka o LTE, resp. konkrétně podporovaných frekvencích?!
Pepan
To bude zase nadšení, a na podobnou, dle mého lepší Xperiu XA, která se dá už dnes sehnat za 7000 všichni jen nadávali.
Když si člověk pak přečte performance testy na pečlivé GSMarena tak najednou vidí, že třeba zrovna XA vymačkne s Helia P10 mnohem víc než různé ty "killery".
O záruce, updatech, českém LTE ani nemluvě.
Blue Sun
Blue Sun
Nějak na tom už fakt nevidím nic zajímavého... Pašovaná čínská kopírka po stodesáté.
Humbold Hugoo
Humbold Hugoo
Xiaomi, Meizu atd.... prostě fajn vybavený, fajn cena, svižný, většinou bez kupy gůgl balastu, ale bez "naší" LTE na nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze