MediaTek Helio X20 spatřen v benchmarcích, přináší pořádnou sílu

38

Už počátkem roku 2016 se mají objevit první telefony s čipsetem od MediaTeku s označením Helio X20. Určitě už tak budou venku funkční prototypy, ze kterých tu a tam uteče nějaký ten benchmark. V tomto případě je na co se těšit, MediaTek Helio X20 opravdu využije sílu svých deseti jader.

MediaTek Helio X20 totiž bude skutečně impozantní, má rovných deset jader. Čtyři jádra ARM Cortex-A53 o taktu 1,4 GHz jsou pro základní zpracování, další čtyři o taktu 2,0 GHz na architektuře ARM Cortex-A53 slouží při těžším zatížení a dvě jádra o taktu 2,5 GHz na architektuře ARM Cortex-A72 pro maximální výkon.

MediaTek Helio X20 v GeekBench.

TIP! Bližší informace o Helio X20 si můžete přečíst v tomto článku a zde.

Jak to všechno poběží v praxi? Pokud můžeme věřit pravosti test Geekbench, pak opravdu dobře. Dle předpokladů drtí konkurenci v multi-core výkonu, kde dosahuje 7 037 bodů. Pro srovnání – letošní král Kirin 950 od Huawei s osmi jádry v tomto testu získal 6 200 bodů. Špatný není ani výkon na jedno jádro, kde dosahuje 2 094 bodů. Své prvenství si však drží Apple s asi dvěma a půl tisíci bodů.

Zdroje: browser.primatelabs.com

Diskuze ke článku
mrtvá žížala
ma to jedno velke minus, je to MTK :o)
Josef Marek
Josef Marek
Vím že to sem nepatri,ale můžeš mi říct kolik má při plne zátěži CPU teplotu? Klidně oba,jak kirin tak sd810. Moje 805 má totiž při maximálce kolem 60 stupňů a já nemůžu nikde dohledat jestli to je na mobil moc,nebo jestli je teplota stále ještě v normě.

Jinak na mtk helio x20 se tesím,jen je škoda že to má pomalejší ramky ,snad to helio x30 napraví. Nejvíce jsem ale zvedav na výkon v praxi.
Martin
No tak jak sleduji MTK od jejího prvního procesoru u mobilů je ten MTK 1000x lepší než před lety a 2x lepší než snap 810.
blue.sun
A co vyuzije, krome benchmarku pro honimiry, tech deset jader? V realu to zase bude jen zrava a slaba sunka...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze