Mark Zuckerberg ukázal velké novinky v aplikaci Facebook

12

Mobilní aplikace Facebooku čekají velké změny. To mimo jiné prozradil jeho zakladatel Mark Zuckerberg v jednom rozhovoru. Nepůjde jenom o vizuální a funkční proměnu, ale dočkáme se i možností sdílet nové věci.

Nový design má učinit sdílení ještě jednodušší a zábavnější. Pole, které se obvykle dotazuje, co se vám honí hlavou, tak bude ještě výraznější a přístupné z každé lokace. Jakmile na něj kliknete, objeví se celá řada možností. Vedle obvyklého textu nebo fotografie přibude i možnost živě vysílat video.

Live from Facebook HQ for the Live video launch!

Zveřejnil(a) Mark Zuckerberg dne 6. duben 2016

Je pravděpodobné, že přibudou i nové věci ke sdílení. Mohlo by se jednat o hudbu nebo slideshow, i když není jisté, jestli se tyto položky objeví ve finální verzi. Novinka je prozatím testována v úzkém okruhu uživatelů.

Facebook se tak snaží vyrovnat s odlivem zájmu. I když počet jeho uživatelů roste, množství sdíleného materiálu klesá. Podle statistik byl pokles mezi roky 2014 a 2015 5,5 %. To však navíc jen díky zájmu firem o komunikaci přes Facebook, neboť pokud bychom počítali pouze příspěvky od fyzických osob, pak bychom viděli ve sledovaném období pětinový propad.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
W10M
No na Windows Mobile sa nedá ešte cez aplikáciu ani telefonovať, takže tam sa moc noviniek asi nedočkáme :D
Standa
Že by lidi dostávali konečně rozum a přestávají ten sociální průjem pomaličku používat? To dobrá zpráva.
Kolko
Co je to ten facebook?
Kolko
Já jsem páprda, kterej má Nokii z devadesátých let, protože je krásně barevná a má krásný skřípající tlačítka a ... a připomíná mi mládí, jak jsem chodil na diskotéky se chlubil se svou pestrobarevnou Nokií a teď ty nový smartfony už jsou vo ničem, protože už se s nima nemůžu chubit, protože je u nich na prvním místě funkcionalita a ne vzhled.. Ach jo. A teď ani nevim co to je facebook. Je toho trochu víc, co neznam... Ach jo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze