Mapy.cz umí plánovat trasu na lesních a polních cestách

10

Mapy.cz spustily plánovač tras po všech zakreslených lesních a polních cestách v České republice. Lidé mohou plánovat výšlapy a procházky po celkových 180 tisících kilometrech stezek.

Cesty bez turistického značení rozlišují Mapy.cz podle povrchu, proto třeba cyklistům umí vybrat pohodlnější trasu. Plánovač myslí také na přírodu a nevede turisty přes zakázaná chráněná území.

Plánovač trasy v mobilu.

„Dokonalý výlet je podle nás ten, na kterém objevíte také cestičky a stezky, které v průvodcích nejsou popsány. Proto jsme je v posledním půlroce, společně s těmi turistickými, intenzivně doplňovali do routingových dat Mapy.cz. Celkově tak dnes lidé v naší turistické mapě najdou na 180 tisíc kilometrů komunikací bez automobilového provozu. Po všech si naplánují trasu, tedy i po těch turisticky neoznačených,“ vysvětluje Martin Fuks, manažer týmu Mapy.cz.

Mapy.cz
Mapa celkového pokrytí komunikací na Mapy.cz.

Na letošní seznam vytoužených destinací si proto mohou poprvé přidat i výletní trasu v Jizerských horách nebo si dopředu promyslí délku běžecké trasy Stromovkou. V datech mapového portálu společnosti Seznam.cz je aktuálně dalších 128 tisíc kilometrů silnic a ulic s provozem aut. Plánovač, do nějž byly nedávno integrovány funkce plánování výletů a možnost kombinace různých typů dopravy v rámci jedné trasy, proto lidé využijí na více než 300 tisících kilometrech komunikací České republiky.

Plánování lesními a polními cestami Slovenska a následně i v zahraničí chystají Mapy.cz na léto. Současně s tím je doplňován i zajímavý redakční obsah a další komunikace, jako jsou například chodníky ve městech.

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: seznam.seznamblog.cz

Diskuze ke článku
Dano
Masaker aplikácia... Aj na SK mi dobre slúži. Mapy sú fakt dobré. Rozoznám z nich ako veľmi môžu byť cestičky vhodné na bicykel. Google má cestu aj po roli,ale tu keď cesta tak aspoň poriadna šotolina a nie blato. Len tak ďalej. A vďaka za SK mapy lebo neviem či by aom tu našiel niečo lepšie (aj plikáciu aj mapy myslím ako celok).
Bukovec CZ
Bukovec CZ
A pozor! Je to i na Windows Phone - LIKE :)
Milan
A příroda pláče skvělý návod pro čtyřkolky, motorky a auta jak si užít!!!
Vladimír Březina
Vladimír Březina
Pánové, jste tu někdo zaregistrovaný jako betatester? Já už tam jsem určitě víc, jak měsíc s tím, že bych měl dostat k testování verzi s turn-by-turn navigací, ale zatím ani vidu, ani slechu. Čili mě zajímá, jestli tam někdo jste a už testujete, tudíž je chyba u mě nebo je to tím, že betu zatím nevypustili.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze