Mapy.cz nabízejí offline celou Evropu, zatím jen pro Android

14

Oblíbená aplikace Mapy.cz od Seznamu se dočkala významné aktualizace. Ta přináší možnost si do paměti telefonu stáhnout mapy všech Evropských států, a to včetně turistických tras a cyklotras. Aktualizace se prozatím šíří pouze na systém Android.

Seznam.cz

Poměrně zásadní aktualizace na verzi 4.0 dorazila do aplikace Mapy.cz od Seznamu. Onou důležitou novinkou je možnost si do paměti telefonu či na paměťovou kartu stáhnout kompletní mapové podklady všech států z Evropy. Mapy najdete v nastavení tak, jak jste byli doposud zvyklí. Seznam se však samozřejmě výrazně rozrostl. Prozatím je však v aplikaci chyba a při procházení států nevidíte velikost, která se bude stahovat. Ta se vám ukáže až v momentě, kdy stahování spustíte. Mapové podklady jsou skutečně podrobné a nechybí dokonce ani zanesení turistických tras a cyklotras v zahraničí. Kompletní Německo vám tak v telefonu ubere 1,8 GB prostoru.

Mapy.cz v nové verzi 4.0

„Možnost mít v mobilu mapu kteréhokoliv evropského státu i bez internetového připojení ocení každý cestovatel, ať už na pracovní cestě nebo na dovolené. Tým Mapy.cz zatím aktualizaci nabízí pro mobily s operačním systémem Android, zároveň intenzivně pracujeme na dostupnosti pro platformy iOS a Windows Phone,“ vysvětluje Martin Fuks, produktový manažer týmu Mapy.cz.

Další novinkou aplikace je automatická základní lokalizace v anglickém jazyce. Jestliže někdo používá mobil, kde má jako výchozí jazyk nastavenou britskou nebo americkou angličtinu, uvidí po stažení aplikace Mapy.cz její základní ovládání rovnou s anglickými texty.

Do aplikace, kterou si od jejího vydání roku 2013 stáhlo již více než milion a půl uživatelů, plánují Mapy.cz postupně v nejbližších měsících přidat i mimoevropské státy. „Stažení všech Evropských států zabere přibližně 10 GB paměti, přičemž Čechy oblíbené státy patří spíše mezi ty menší. Během letošního léta lidé nejvíce vyhledávali chorvatská města Split a Zadar, ale také rakouskou Vídeň nebo řecký Kos. Přitom Řecko zabere přibližně 130 MB paměti, Rakousko 300 MB a Chorvatsko ani ne 70 MB,“ uvádí Martin Fuks.

Aktualizace aplikace proběhne automaticky, pokud ji máte povolenou. V opačném případě si aktualizaci stáhnete skrze svůj obchod s aplikacemi. Pokud jste doposud měli stažené mapy České nebo Slovenské republiky, je nutné je s ohledem na kompatibilitu s okolními státy znovu stáhnout.

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: seznam.seznamblog.cz

Diskuze ke článku
Redmarx
Kdo jim delal mapove podklady?
Láďa
Možná to neumím nebo nechápu ale jako navigace to asi nefunguje protože když zadám nějakou trasu chce to internetové připojení...? Snad jste někdo šikovnější.
:-(
Chyb je poněkud víc: místo online map jen bílá plocha, SD karta se pro stažení nenabídne.
Petr
To je docela dobrý, 10gb a nejde to na sd tak to je téměř nepoužitelný.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze