Málo paměti ve vašem HTC 8S? Microsoft problém konečně řeší

12

S tím, jak se prodává stále více lowendových smartphonů s Windows Phone 8, které mají menší interní paměť, množí se i nespokojení zákazníci, kterým vadí určitá chyba operačního systému. To je případ zejména HTC 8S, kterému z 4 GB zbývá ve výchozím stavu jen asi 1,34 GB a míst v průběhu používání záhadně ubývá. Microsoft problém uznává a slibuje nápravu.

Dobrou zprávu přinesl uživatelům Windows Phone 8 o víkendu Joe Belfiore, viceprezident Microsoft a šéf divize Windows Phone. Na svém twitterovém účtu se vyjádřil například k problému s „Jiným" obsahem, tedy nesmazatelnými daty, které spolu s operačním systémem ukrajují zbytečně velké místo v interní paměti, přičemž místo zabírané položkou "Jiné" bez zjevných příčiny v průběhu používání telefonu stále narůstá. Nejpalčivější je tento problém v případě uživatelů HTC 8S, které jako jediná má malou vnitřní paměť se 4GB. U něj je tak problém nejmarkantnější. Konkurenční Lumie nebo Huawei Ascend W1 mají vnitřní paměti více. Belfiore slíbil, že Microsoft na vyřešení problému usilovně pracuje a náprava by mohla přijít v některém z příštím updatu. Jako dočasné řešení radí uživatelům vypnout automatické zálohování fotografií na Skydrive. I naši čtenáři ale reportují, že problém se objevuje i když není automatické zálohování zapnuto.

Tip: Recenze HTC 8S – Téměř dokonalé mobilní osmičky

Kromě řešení problému s pamětí pracuje usilovně Microsoft i na lepší integraci Skypu do hubu Zprávy. Plná integrace byla sice slíbena už s uvedením Windows Phone 8, ale zatím je stále na půli cesty. Kontakty je sice možné sloučit, Skype už běží na pozadí a upozorňuje push notifikacemi, ale pokud chceme napsat nebo přečíst zprávu, tak to musíme udělat přímo z aplikace Skype a ne z hubu Zprávy, jako je tomu nyní u Facebook Messengeru. Podle Belfiora se dočkáme v některé z příštích aktualizací Skypu a nebudeme muset čekat až na aktualizaci celého systému. Kdy se tak stane, však neuvedl.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
dan
Máte tam chybu: Skype už běží n pozadí
jou
Nemá Huawei Ascend W1 náhodou také jen 4GB paměti?
Petra
Tak doufám, že konečně bude možné i instalovat aplikace na SD kartu. Pořídila jsem si SD 32 giga a je mi to trochu k ničemu, když na to jdou ukládat jen média typu fotografie a videa :/
David
Neví někdo kdy se cca dočkám aktualizace pro své HTC 8S? Mám na mysli problém s pamětí. Díky za reakci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze