LTE od O2 nyní chytnete v Jihlavě, Pardubicích či jižně od Plzně

17

Náš nejstarší operátor O2 pozvolna pokračuje v pokrývání České republiky sítí LTE. Nově přibývá několik míst v západních Čechách a také v oblasti Vysočiny a Pardubicka. O2 se rovněž rozhodlo přikročit ke zvýhodněním nabídkám na telefony podporující LTE. Pojďme si všechny novinky zrekapitulovat.

V tomto týdnu se pokrytí rozroste o části okresů Plzeň-jih, Brno-město, Brno-venkov, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Pardubice a Chrudim. Zákazníci v těchto oblastech, ale také v Praze, Brně a na Vysočině, mohou využívat rychlosti až nad 100 Mb/s pro stahování dat a až 55 Mb/s pro nahrávání. Celkově se však O2 nemůže příliš chlubit, jak ostatně dokládá aktuální mapa pokrytí. LTE chytnete opravdu jen v několika málo lokalitách a starší 3G sítě chytíte vždy jen nárazově. Stabilní pokrytí rychlým internetem stále chybí.

Z tohoto pohledu působí velmi odvážně tvrzení operátora, že do konce roku hodlá rychlým internetem pokrýt více než 90 % obyvatel.

O2

Výhodnější telefony

K využití sítí LTE musíte vlastnit nejen telefon s podporou LTE a evropských frekvenčních pásem, ale nutná je také výměna SIM karty za typ uSIM. O2 se nyní soustředí ve své nabídce především na chytré telefony s LTE, nicméně aktuálně tvoří takové telefony pouze 10 % z celkového počtu chytrých telefonů.

„Bez přístroje podporujícího LTE nebude zákazníkům na nově pokrytých místech vysokorychlostní síť fungovat. Při výběru nového telefonu se tak nevyplatí přemýšlet o přístroji, který LTE nepodporuje. Proto se nyní zaměřujeme výhradně na nabídku LTE zařízení a přicházíme se speciální nabídkou telefonů a tabletů,“ říká Jindřich Fremuth a dodává: „Každý druhý telefon koupený v našich prodejnách technologii LTE podporuje, v kategorii prodeje LTE chytrých telefonů vede iPhone.“

O2 proto zahájilo novou kampaň s LTE telefony, které v případě koupě na splátky nabízí za výhodnější ceny. Jejich přehled naleznete níže v tabulce.

Typ model měsíční splátka*
chytrý telefon Huawei Ascend G526 150 Kč
chytrý telefon Samsung Galaxy Core LTE 200 Kč
chytrý telefon Samsung Galaxy S5 mini 400 Kč
chytrý telefon Apple iPhone 5c 8 GB 480 Kč
chytrý telefon Apple iPhone 5c 16 GB 580 Kč
chytrý telefon Apple iPhone 5s 16 GB 700 Kč
chytrý telefon Apple iPhone 5s 32 GB 830 Kč
chytrý telefon Apple iPhone 5s 64 GB 910 Kč
tablet Alcatel OneTouch Pop 7S 195 Kč
tablet Huawei MediaPad 10 Link LTE 350 Kč
tablet Samsung Galaxy Tab 4 10.1 LTE 350 Kč

* - na 24 měsíců bez navýšení k Mobilnímu internetu, Internetu v mobilu nebo Multi internetu

Zdroj: TZ O2

Diskuze ke článku
Pepan
Tak na Plzeňsku se nepřípojíte, protože ještě nefunguje sdílení. Prý do konce týdne.
Pavel Mc Čábelka
Pavel Mc Čábelka
Kdyby raději pokryli např celou trať Praha - Brno resp Praha - Ostrava obyčejným 3G to by bylo. Ještě teď jsou úseky, kde není signál vůbec natož alespoň EDGE. Když vemem, kolik tam jezdí podnikatelů atp který pracují vel vlaku....
Laminoh
Proč u O2 není funkcni LTE připojení u statické IP adresy
Andy27
Ve velké mapě pokrytí je v Trutnově na Bojišti již týden zakreslený signál LTE. Nic tam není. Zkoušel jsem to několikrát a je tam pouze EDGE. Jezdím často do Prahy a LTE tam běžně používám. Doufejme, že v té mapě moc dalších takových lží není.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze