Liftago dále roste, týdně mu přibývá až tisíc uživatelů

3

Liftago Taxi je velmi úspěšná aplikace pro iOS a Android, která sdružuje ověřené taxikáře na celém území Prahy. Nejde tedy o alternativu například k Uberu nebo WunderCaru, kteří poskytují víceméně spolujízdu. Jedná se o alternativu ke klasickým dispečinkům, které nabízejí volná auta ve vašem okolí. Společně se podíváme, jak se službě daří.

Používání aplikace by se mělo z celkového hlediska vyplatit oběma stranám – jak uživatelům aplikace, tak také řidičům, kteří jsou do aplikace a Liftaga zapojeni. Aplikace je ke stažení zcela zdarma, na první jízdu může uživatel získat také volný kupón 300 Kč. Aktuálně je aplikace dostupná pro operační systémy Android a iOS, platforma Windows Phone není v plánu. Velkou výhodou Ligtaga je možnost hodnocení řidičů, díky čemuž se eliminují slabé články, respektive nepoctivci.

Liftago Taxi

Právě způsob hodnocení je to, co dělá Liftago Ligtagem. Logicky, pokud se objeví řidič s velmi špatným hodnocením, automaticky bude z Liftaga odstraněn, protože si jej žádný zákazník nevybere. Šanci na úspěch tedy mají pouze ti nejlepší a nejprofesionálnější jedinci z celé skupiny. To, že to funguje, značí také hodnocení aplikace. Například v Google Obchodě se pyšní 4,5 hvězdami z celkových 5 možných.

Velká výhoda je také v tom, že aplikace zastupuje řidiče z různých dispečinků, a proto nemusíte obvolávat a shánět tam, kde aktuálně žádné vozy dostupné nejsou. Ušetříte tedy jak čas, tak peníze.

Cena za jízdu je stanovena řidičem, jakmile tedy zadáte svůj požadavek, ihned vidíte, jaký řidič vás za jakou cenu dopraví do místa určení. Tím se vyhnete nepříjemnostem, které mohou nastat pokud se vracte zpět domů po trochu náročnější noci. Výhodou je také to, že ještě před samotnou cestou si můžete kromě důvěryhodného řidiče zvolit také typ auta, to pokud se chcete vracet něčím, co splňuje vaše představy. Důležitým faktorem je také rychlost – vybrat si můžete takový vůz, který u vás bude klidně i za 2 minuty, ne ten, který je aktuálně volný, ale několik kilometrů od vás. Vyhledání vašeho aktuálního místa proběhne pomocí GPS, rychlá lokalizace je pojítkem všech obdobných aplikací, které nabízejí svým zákazníkům taxi službu. Ani Liftago Taxi tedy není výjimkou.

Liftago Taxi

Pokud chcete, platit můžete hotově, případně i kreditní kartou, pokud ji do aplikace zadáte. To je výhodné pokud nechcete hledat přesnou částku v peněžence, na e-mail svázaný s vašim účtem vám navíc přijde také potvrzení o zaplacené částce.

Trocha statistiky

  • Lfitago týdně získává cca 500 až 1 000 nových uživatelů a podle zpětné vazby často ty, co taxi normálně nevyužívali – báli se – zvětšuje tak okruh uživatelů taxi
  • proč? 17 000 ratingů měsíčně umožňuje efektivně filtrovat nejlepší řídiče, filtruje poskytovatele taxi, dopomáhá tomu také datová analýza cen a tras doplněná vlastní kontrolou uživatele v aplikaci
  • 60 % řidičů Liftago používá ještě standardní dispečink (poměrně ze všech známých dispečinků) a 40 % už nikoliv (nemusí)
  • Liftago školí řidiče na zákaznický servis – např. pokud veze dámy, řidiči by měli počkat ve voze před domem, než dáma zajde
  • „ride info sharing“ funkce umožňuje sdílet „live data“ o jízdě, a dát tak ostatním info, že míříte bezpečně domů, například rodičům
  • aktuální počet stažení za celou historii Liftago Taxi je cca 140 000
  • rozložení uživatelů dle platformy je: 40 000 uživatelů používá iOS, 98 000 uživatelů využívá Android – na druhou stranu uživatelé iOS jezdí intenzivněji (častěji) než uživatelé s OS Android
  • neustále narůstá také automatická platba za taxíka přes aplikaci (platební kartou), kterou se nyní platí téměř třetina jízd.

Stáhnout Liftago Taxi

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: liftago.com

Diskuze ke článku
Guli
Volim to levnejsi, tedy Uber :)
Iva
Nelépe teď vychází Taxify a to bezkonkurenčně : ) Uber POP vychází i s časem na nějakých 18 Kč/km kdežto Taxify za 13 Kč. Ze začátku docela bojovali s dostupností, ale to už je teď OK. Kvalita navíc o dost lepší jela jsem třikrát a vždycky Mercedes E nebo BMW.
Hrozen Hrozný
Hrozen Hrozný
Zkuste Uber na vlastní kůži SLEVA NA PRVNÍ JÍZDU s UBER TAXI 200 KČ zde: https://get.uber.com/invite/34sn8s3eue

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze