LG Watch Urbane LTE: vylepšené hodinky o data a NFC

11

Jihokorejské LG je na poli chytrých hodinek velmi aktivní. Dnes totiž ukázalo vylepšenu variantu nedávno odhaleného modelu Watch Urbane. Novinka se nespoléhá na systém Android Wear, ale zkouší to s vlastním systémem. Dále nabízí například silnější baterii, podporu LTE s možností telefonování a také NFC pro bezkontaktní platby.

Minulý týden LG oficiálně představilo hodinky Watch Urbane, které ihned dostaly punc luxusního zboží. Uběhlo sotva několik dní a výrobce z rukávu vytahuje další model. Ten sice vychází přímo z Watch Urbane, dokonce se v podstatě i stejně jmenuje, avšak mnoho věcí se změnilo.

LG Watch Urbane LTE

V prvé řadě si na vzhledu všimnete trojnásobného počtu tlačítek na levém boku. Ty slouží k pohodlnějšímu ovládání, neboť Watch Urbane LTE toho umí více. Jak napovídá jejich samotný název, poradí si se SIM kartou a zvládají pracovat i s rychlými daty v sítí LTE. To bude výhoda oproti například Samsungu Gear S, který sice podporuje SIM kartu, ale LTE nikoliv. Mezi datovou výbavou pak figuruje také Wi-Fi.

LG Watch Urbane LTE

LG Watch Urbane LTE dostaly do vínku rovněž čip NFC a mělo by s nimi být možné bezkontaktně platit. Výčet konektivity pak můžeme zakončit u čipu GPS, se kterým se pojí navigace. Právě pro ni jsou na těle hodinek tlačítka navíc. Nové funkce si však vyžádaly nasazení jiného systému a nečekejte tedy Android Wear. O jaký systém však jde, LG zatím neprozradilo. Nabízela by se volba na platformu webOS, kterou si LG zkusila na bezejmenných hodinkách ve spolupráci s automobilkou Audi na veletrhu CES. Avšak ani tento systém použit nebyl.

LG Watch Urbane LTE LG Watch Urbane
systém vlastní Android Wear
baterie 700 mAh 410 mAh
LTE ano ne
NFC ano ne
GPS ano ne
podpora hovorů ano ne
operační paměť RAM 1 GB 512 MB

Na nárůst funkcí a technologií musela reagovat také baterie, jejíž kapacita vzrostla ze 400 mAh na aktuálních 700 mAh. Zbylá výbava se již nijak neliší od modelu Watch Urbane s výjimkou dvojnásobné operační paměti. Novinku v podobě Watch Urbane LTE LG pravděpodobně bude prezentovat také na veletrhu MWC 2015 v Barceloně, kam se redakce mobilenet.cz chystá.

Technické parametry LG Watch Urbane LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce45,5 × 52,2 × 10,9 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,3" (320 × 320 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor700 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
DostupnostQ1 2015, ?

Zdroje: social.lge.co

Diskuze ke článku
supašat
ten pocit, když tyhle hodinky mají větší RAMku než můj telefon :DDDDDDD
figura
Kam na ten dizajn chytrých hodinek všichni chodí? Čekám, kdy je rákosníci z Holešovic zažalujou za kopírování :-)
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Zaujímalo by ma prečo nedali do toho nižšieho modelu akumulátor s rovnakou kapacitou akú má vyšší model keď sú tie rozmery väčšie a vo vnútri bude určite o nejaký ten mm viac miesta keďže chýba aj nejaká tá elektronika.
Michelin
Jestli to musi mit simku a nevola s pomoci sparovaneho telefonu, tak je to celkem k nicemu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze