LG uvedlo virtuální realitu a přátele pro model G5 (dojmy + video)

LG na své včerejší tiskové konferenci v Barceloně představilo nejen vlajkový model pro letošní rok s označením G5, ale také opravdu bohatý ekosystém s názvem LG Playground. Do něj se řadí takzvaní přátelé, a to například 360stupňová kamera či brýle pro virtuální realitu. Podívejte se na ně společně s námi.

LG Playground je ekosystém nejrůznějších zařízení a softwaru, kam spadají také noví LG Friends. Toto označení nesou doplňky přímo pro vlajkový model LG G5, se kterým spolupracují drátově i bezdrátově. Jmenovitě jde o LG 360 VR a LG 360 CAM. Na oba nové produkty jsme se podívali podrobněji po skončení tiskové konference a jsme tak plní dojmů. Nezapomněli jsme také na video.

TIP: První dojmy z LG G5: revoluce bez zadních tlačítek (video)

LG 360 VR

Jako první se podíváme na nástroj virtuální reality s označením LG 360 VR. Právě toto příslušenství v podobě brýlí se s modelem G5 spojí skrze speciální kabel s USB-C koncovkou. LG jej prezentuje jako simulaci 130" televizoru, od kterého sedíte ve vzdálenosti 2 metrů. LG svou virtuální realitu pojalo jinak než jeho konkurence. Nejde totiž o plnohodnotný VR headset, nýbrž jen o brýle s vlastním jemným displejem, které jsou daleko lehčí (pouze 118 gramů), nerozcuchají vás a jsou i lépe přenosné. Na hlavu padnou brýle LG 360 VR poměrně dobře, co se týče pohodlnosti při nošení jsem však měl lepší pocit i z těch od Alcatelu, o Samsung Gear VR nemluvě. Na druhou stranu, brýle od LG jsou výrazně lehčí a alespoň trochu s nimi vnímáte okolní svět a stačí na to pouhý pohled nahoru či dolů.

Po připojení brýlí k telefonu a spuštění speciální aplikace se LG 360 VR automaticky spustí, a vy se tak můžete naplno pustit do sledování a obecně užívání dostupného obsahu. Zážitek z brýlí je podobný jako v případě konkurence, odezvy na pohyby hlavou mi však přišly o něco pomalejší a ne vždy 100% spolehlivé. Dá se však předpokládat, že to bylo i tím, že nemusí jít o finální hardware ani software. I tak jsme si však užili krátké demo na horské dráze či prohlídku 360stupňových videí a obrázků. Brýle se dají ovládat buď skrze dvě tlačítka na jejich pravé horní hraně či přímo přes displej telefonu, který sice zčerná, je však dále aktivní a například při gestu směrem nahoru se zvýší hlasitost zvukového doprovodu.

LG VR 360 – MWC 2016

Rozdíl oproti konkurenci například od Samsungu či již zmíněného Alcatelu je obecně v pojetí zařízení. LG 360 VR sice pohání telefon, žádným způsobem však není součástí samotného zařízení, tedy alespoň ne přímo. Tento koncept, kdy telefon zůstane rovnou i ovladačem k virtuální realitě se nám vcelku zamlouvá a pokud by jej šlo i nějakým způsobem používat při hraní her bez nutnosti ovládání brýlí přímo přes jejich tlačítka či další kus příslušenství, nemuselo by to být vůbec špatné.

LG 360 CAM a další

LG kromě své první a velmi mobilní virtuální reality představilo také 360stupňovou kamerku s označením LG 360 CAM. Ta, jak již název zařízení napovídá, zvládne pořídit 360stupňové video či fotografie, a to díky dvěma fotoaparátům se záběrem 200 stupňů a možností nahrávat až 2K videa. Kamerka je vskutku lehká, váží pouhých 72 gramů a do ruky i díky tomuto faktu padne velmi dobře a snadno se ovládá. Co se týče dalších specifikací, LG 360 CAM disponuje baterií s kapacitou 1 200 mAh, pamětí 4 GB, přičemž nechybí ani slot na microSD kartu. Zařízení se k LG G5 připojí skrze Bluetooth a Wi-Fi a také speciální aplikaci, díky které je nastavení a spárování údajně opravdu rychlé a pouze na 3 kroky. Kamerka od LG je tak opět zajímavým doplňkem k telefonu a zejména výše popsané virtuální realitě 360 VR.

LG 360 CAM

LG na své tiskové konferenci představilo i další zařízení z řad Playground a Friends. Zajímavě vypadá například LG Rolling Bot. Jde o zařízení, které se pohybuje například po bytě a sleduje dění tam, kam jej skrze LG G5 pošlete. Blíže se nejen na tuto novinku podíváme již na samotném výstavišti Fira, kde dnes oficiálně Mobile World Congress 2016 odstartoval.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze