LG se začíná dařit, mobilní divize je opět v zisku

1

Se svými finančními výsledky za čtvrté čtvrtletí roku 2012 se dnes pochlubilo také jihokorejské LG. Nejedná se sice o hody ve stylu Samsungu, nicméně i tak se čísla pěkně zvedají a LG může být spokojeno.

Jihokorejská společnost se do černých čísel dostala i ve třetím čtvrtletí a v nastoleném směru pokračovala i v posledním kvartále loňského roku. Pro nás jsou samozřejmě nejzajímavější čísla v divizi mobilních telefonů. Tam LG vydělalo 2,57 miliard dolarů, což je v přepočtu bezmála 49 miliard korun českých. Mezičtvrtletně jde o zhruba 14% nárůst. Pozitivně vyznívá i meziroční srovnání, kdy je nárůst o 3%. Provozní zisk za 4. čtvrtletí činí 50,8 miliónů dolarů, tedy téměř miliarda korun českých. Přitom ještě loni ve stejném období výrobce vykazoval provozní ztrátu necelých 100 miliónů korun.

K dispozici jsou samozřejmě také celoroční výsledky. Za celý rok 2012 divize mobilních telefonů vydělala 9,1 miliard dolarů, v přepočtu takřka 180 miliard korun českých. Jde mimochodem o 13% pokles oproti roku 2011. Provozní zisk za celý rok se však dostal na 47 miliónů dolarů, tedy 891 miliónů korun českých.

Tahouny prodejů jsou modely Nexus 4, Optimus G a Optimus Vu II

Závěrem ještě prodejní čísla chytrých telefonů. Zde došlo oproti třetímu čtvrtletí 2012 k nárůstu o 23 %. LG prodalo 8,6 miliónů kusů chytrých telefonů, zatímco ve 3Q šlo jen o 7 miliónů. Důvod zvyšujících se prodejů hledejme především u startu prodeje Nexusu 4 a také vlajkových lodí Optimus G a Optimus Vu II. Jen pro úplnost, ani jeden ze tří zmíněných modelů se stále ještě neprodává v České republice.

Zdroje: lgnewsroom.com, lg.com, engadget.com

Diskuze ke článku
kikol
myslim ze se jim podarilo se vyhoupnout a spousta lidi co mela k LG predsudky uz s novejma modelama meni nazor, holt uz jde o kvalitni stroje

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze