LG se připojuje ke Googlu a Samsungu, plánuje bezpečností aktualizace

3

I když se nejedná o informaci potvrzenou přímo LG, z několika důvěryhodných zdrojů přichází informace o tom, že se společnost připojuje ke Googlu a Samsungu v plánovaných měsíčních aktualizacích. Tyto aktualizace budou především bezpečnostního rázu a budou se starat o opravu kritických chyb, na které by jinak musel uživatel dlouhé měsíce čekat.

S bezpečností to začínají brát výrobci mobilních telefonů od podlahy. Nedávno se na internet dostala informace o společnostech Google a Samsung, přičemž obě tyto společnosti představily svůj plán bezpečnostních aktualizací svých zařízeních. Stručně řečeno jde o to, že obě zmíněné značky budou provádět měsíční aktualizace, které zamezí tomu, aby kritická chyba v některém z modelů přetrvávala až do „velké aktualizace“, která s sebou většinou přináší i změnu samotné verze operačního systému. Google i Samsung tak mohou mnohem rychleji podchytit problémy, které by se mohly stát hrozbou pro uživatele.

LG Logo

Co se týče Googlu, zavázal se poskytovat opravné bezpečností aktualizace po dobu 3 let od zakoupení přístroje. Samsung nebyl v tomto ohledu více konkrétní, každopádně lze očekávat podobné podmínky i podobný čas aktualizací. Potěšující a novou informací je to, že k bezpečnostním aktualizacím se nově přidává také LG, které bude víceméně kopírovat stejné podmínky.

To je určitě dobrá zpráva pro všechny majitele zařízení LG, kteří byli v minulosti dost často rozhořčeni z odvolaných aktualizací, a to nejenom u telefonů střední třídy, ale také u TOP smartphonů. LG se tedy snaží dokázat, že tento ne zrovna příjemný přístup změnilo, a aktualizace tak budou mnohem častější, než tomu bylo doposud. LG prozatím neuvedlo, jaké škály zařízení se bude měsíční interval aktualizací týkat, víme ovšem, že bude spolupracovat i s operátory a rychlejších aktualizací se tedy dočkají i majitelé zařízení, kteří si svůj telefon pořídili ke smlouvě.

Zdroje: androidpolice.com, theregister.co, wired.com

Diskuze ke článku
Pepik
Dobrá zpráva, nedávno představené chyby v Androidu jsou u Xiaomi od pátku opraveny. Ale na Samsung a LG je měsíc výborný čas :)
Sparrow318
G4 dostal už včera první aktualizaci
mato
Prípadne skúsiť iný systém ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze