LG Optimus L1 II představen: Android 4.1 s cenou pod 2 000 Kč

9

Jihokorejské LG dnes překvapilo a představilo další novinku. Ta se však neutká s těmi nejvybavenějšími modely, právě naopak. Míří do absolutně nejnižší kategorie chytrých telefonů. Přesto můžete počítat s poměrně silnou baterií, Androidem 4.1 či třípalcovým dotykovým displejem. Cena bude samozřejmě velmi nízko.

LG opět rozšířilo svou řadu telefonů Optimus L. Ta při svém loňském zrodu čítala pouze tři modely. Nyní se jejich počet rozšířil na pět. Dnes představený model se zařadí do pozice vůbec nejlevnějšího zástupce, což doposud platilo pro Optimus L3 II. Stejně jako v případě na jaře prezentovaného LG Optimus L4 II i L1 II dostalo pořadovou číslovku dva, ačkoliv na žádný model nenavazuje. Výrobce chce pouze sjednotit značení letošních modelů.

LG Optimus L1 II - černá varianta

Pojďme se ale podívat, co takový levný telefon s Androidem ještě může nabídnout. Vzhled částečně vybočuje z řady ostatních modelů řady L a není tak hranatý. Spíše budí dojem baculatého telefonu. Ostřejší hrany mu však upřít nelze. Rozměry činí 103 x 59 x 12,2 milimetrů. Nepočítejte tedy s velmi tenkou tloušťkou. Na čelní straně se vyjímá vcelku velký displej s úhlopříčkou 3 palce. Radost nás přejde v momentě, kdy zjistíme, že rozlišení je pouze 240 x 320 pixelů. Ano, je to levný telefon, ale při použití tohoto displeje měl výrobce sáhnout po menší úhlopříčce.

Plusem je naopak použití operačního systému Android 4.1 Jelly Bean, o jehož pohon se bude starat jednojádrový procesor Qualcomm Snapdragon MSM7225A s taktem 1 Ghz, kterému bude k ruce 512 MB RAM. Interní paměť pak papírově nabídne 4 GB, reálně však počítejte s nižší hodnotou. Slot pro paměťovou kartu nicméně nechybí. Šetřit se muselo téměř všude. Fotoaparát nabízí rozlišení pouze 2 megapixely, chybí automatické ostření i přisvětlovací LED dioda.

LG Optimus L1 II - bílá varianta

Ve zbylé výbavě najdeme nutný standard každého telefonu s Androidem. Spolehnout se můžete na propracovaný adresář, GPS, ale také poměrně slušnou nadílku datových funkcí. Nechybí Wi-FGi či rychlá data HSDPA. Bezdrátově můžete komunikovat přes Bluetooth 3.0. Za zmínku stojí například ještě FM rádio s možnosti záznamu vysílání, či akumulátor s kapacitou 1540 mAh.

LG Optimus L1 II bude dostupný v černé a bílé variantě ještě během tohoto čtvrtletí. Prvním trhem bude Vietnam, který bude následovaný Ruskem a Velkou Británií. Startovací cena činí zhruba 94 dolar, tedy 1 800 Kč.

Technické parametry LG Optimus L1 II

Kompletní specifikace
Konstrukce102,9 × 59,2 × 12,2 mm, 105 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 640 × 480 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7225A, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 540 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:22 hodin
DostupnostQ3 2013, 1 800 Kč

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
koblih
Za mě ano! Ne každý chce telefon pro sociální sítě, ne každý chce telefon pro dokumenty a pdf, ne každý chce 4,5" obříky. Ale zase oproti Nokiím, které mají sice tradici, přidává třeba šikovnou GPS (když potřebujete najít nějaký bankomat nebo ulici, určitě se tu a tam hodí WIFI, když si chci najít něco na idosu a rozhodně je fajn velká baterka. Docela k smíchu, když porovnám parametry třeba Nokia Asha 308/311, které za stejnou cenu nabízí jen 66% kapacity této baterie (110mAh vs 1540mAh).

Osobně nevidím info o notifikační diodce, ale to se dát tou cenou i omluvit. Konečně chytrý telefon pod 2000Kč, který stojí tolik při uvedení...! Líbí.
Oliver
Skvelý mobil pre tých, ktorí nechcú zbytočné drahé a namakané mobily, chcú ho prakticky iba na telefonovanie a prípadne na SMSkovanie. Takže LG opäť chytilo dobrý telefón. Neviem, neporovnával som si to, ale predsa... Čo myslíte, je lepší tento LG alebo skôr SAMSUNG GALAXY YOUNG/FAME? Ja síce nemám veľmi rád "Ťamťung", ale nezdá sa mi, že tie dva spomínané modely majú takúto nízku cenu...
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
3" QVGA a větší baterie, než spousta 4" WVGA....
IQLogic
Vopred lutujem každého kto si to kúpi ... ak lacný mobil, tak určite nie Android!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze