LG Optimus 2X nakonec dostane Ice Cream Sandwich (aktualizováno)

8

První dvoujádrový smartphone na trhu LG Optimus 2X se podle nejnovějších informací nakonec dočká updatu na Ice Cream Sandwich. Původně se proslýchalo, že tomu tak nebude.

Update bude - aktualizováno 2.11.2011

Jako blesk z čistého nebe přišla zpráva na Facebookovém profilu LG mobile, ve které výrobce rozhodně popírá zvěsti o tom, že prý údajně nebude poskytovat update na Android 4.0 ICS pro model LG Optimus 2X. Tyto "zvěsti" prý rozhodně nejsou pravdivé. LG se prý v současné době nachází v procesu plánování aktualizace systému pro LG Optimus 2X, stejně jako pro své další high-end smartphony. Na informace o přesném datu uvolnění updatu na Android 4.0 si budeme muset ještě počkat, každopádně jde ze strany výrobce o pozitivní krok. Lze jen spekulovat o tom, jak velkou roli v rozhodnutí update vypustit měla reakce ze strany tisíců nespokojených majitelů přístroje. Jakmile výrobce zveřejní bližší informace, budeme vás opět neprodleně informovat.

Původní informace z 28.10.2011

Fanoušky mobilních telefonů značky LG, konkrétně prvního dvoujádrového smartphonu LG Optimus 2X, zajisté nepotěší informace o tom, že se nepočítá v budoucnu s upgradem na nejnovější Android. Bohužel to opravdu vypadá, že Android 4.0 Ice Cream Sandwich do průkopníka dvoujádrových multimediálních telefonů nikdy nedorazí. Popravdě se tomu člověk ani nemusí příliš divit, neboť uživatelé se ještě stále nedočkali dlouho slibované aktualizace systému alespoň na verzi Android 2.3 Gingerbread a „tvrdnou“ na verzi 2.2 Froyo. O průtazích ohledně připravované aktualizace na Android 2.3 jste si mohli přečíst již na začátku tohoto měsíce. Bude zajímavé sledovat, zda se již LG alespoň trochu polepší a v měsíci prosinci skutečně vyšší verzi systému přinese.

Čtěte: Recenze LG Optimus 2X – Dvoujádrový velikán

LG Optimus 2X: první dvoujádrový smartphone

Smartphone LG Optimus 2X přeci patří k velmi dobrým zařízením se slušnou výbavou, která nepostrádá nic podstatného. Přístroj pohání dvoujádrový procesor NVidia Tegra 2 s taktovací frekvencí 1 GHz, běh aplikací zajišťuje operační paměť RAM o velikosti 512MB. Telefonu vévodí dotykový 4 palcový TFT IPS displej, na kterém si můžete prohlédnout fotografie a videa pořízená vestavěným 8MPx fotoaparátem.

Čtěte: Nepříjemný fakt: Android 2.3 pro LG Optimus 2X až ke konci roku

Android 4.0 Ice Cream Sandwich nenajdeme u LG Optimus 2X

Je politováníhodné sledovat, že LG Optimus 2X, který příchodem na trh odstartoval nástup výkonných dvoujádrových telefonů, tak značně pokulhává za konkurencí zastaralým systémem a nepříliš zdařilou podporou. Nemůže se potom také divit, že se jí ani příliš hospodářsky nedaří. Na druhou stanu ostatní výrobci (Samsung, HTC či Sony Ericsson) již nyní přicházejí s informacemi, že do svých zařízení počítají s upgradem na Android 4.0 ICS. Tímto krokem mohou výrazně odskočit od LG, který bude marně bojovat někde v závěsu.

Zdroje: mobileburn.com, phonearena.com, facebook.com

Diskuze ke článku
tmaska
tímto krokem LG u lidí skončí.
Trey Sand
Chtěl bych vidět ten dopis který LG officiálně vydalo že to nebude podporovat... protože všude LG officiálně píše že nemá další informace o dalších aktualizacích na ICS pro O2X ani pro 3D a že máme dále sledovat jejich informační a aktualizační program pro budoucí aktualizace. Takže officiální formou jsem to zatím neviděl že by přímo LG řekla že nebude další aktualizase ale souhlasím že pokud svoje dvoujádra nedá na platformu ICS tak ztratí i poslední zastánce ... už z toho duvodu že přímo říká - koupily jste si mobil s touto verzí softwaru a nic víc nedostanete ... maximálně o jednu verzi nahoru ... Jako když si koupíte něco co má záruku na dva roky a přesně po dvou letech se to rozbije ... tak LG zase dává mobil s tím že za rok si kup novej protože tobě aktualizaci prostě neuděláme ....
tybo
nechápu že to někoho může trápit nebo překvapit..... MIUI chystá implementaci ICS co nejdříve a Cyannogen taky dlouho nezustane pozadu.....Obojí podporuje O2X, tak co. Od toho je Android open-source.....
Petr
tybo: to máš pravdu a souhlasím s tebou( sám se na to těším), ale musíš uznat že je to od LG velmi smutné a pokud nezmění politiku tak nemůžou čekat zisky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze