LG ohlásilo čtvrtletní ztrátu, G5 však má přinést růst tržeb

7

V prvním čtvrtletí se příliš nedařilo jak iPhonům od Applu, tak také LG. To totiž vzhledem ke svým investicím do marketingové kampaně na podporu modelu G5 ohlásilo ztrátu. Prodeje klesly o 3 %, příjmy pak klesly o 19 %. Dodáno bylo celkem 13,5 milionu chytrých telefonů, což je o 12 % méně než v předchozím čtvrtletí.

LG se první čtvrtletí roku 2016 příliš nepovedlo. Prodeje klesly, stejně tak klesly i příjmy, a to o poměrně markantních 19 %. Na vině je menší zájem ze strany severoamerických prodejců a také citelné investice na podporu LG G5. LG investovalo především do marketingu, avšak jak už víme, ne vždy se vše povedlo dle očekávání.

TIP: LG G5 zná českou cenu. Levné časy skončily

LG G5
Pomůže LG G5 vylepšit finanční výsledky?

Celkově vzato, LG na mobilní divizi prodělalo 168 milionů dolarů. LG však netěží pouze z mobilních telefonů, další odvětví (prodej televizorů, praček a dalších výrobků) dostala LG do plusu s provozním ziskem 420 milionů dolarů. Prodeje LG G5 se rozmohly až na začátku nového čtvrtletí, na výsledky prodejů si tedy ještě budeme muset počkat. LG však očekává masivní expanzi modelu G5 po celém světě a tím tedy i výrazné zlepšení prodejních výsledků v příštím čtvrtletí tohoto roku.

Samsung Galaxy S7 vs. LG G5 – srovnání

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
FooG
I když jim to nepřeju, G5 bude nejslabší z řady G.
Filip
To jsou dobrý bludy, pokud si myslí, že je právě G5 vytáhne z černých čísel.
Hexagon
Tak LG mam rad,ale myslim si ze G5 im skor pomoze do cervenych cisiel. Bol to moc obrovsky risk s vela dobrymi napadmi,ale bohuzial ani jeden nebol poriadne dotiahnuty do konca,kdezto S7 bola stavka na istotu a dopadlo to omnoho lepsie. No uvidime,mozno im pomoze G Flex 3,alebo ked daju nizsiu cenu na G5.
lojza
Vzhledem k tomu že se LG G5 ještě u nás neprodává je těžké hodnotit ale v Korei G5 má uspěch ovšem nevíme kolik tam stojí co mu dávají za bonus zde to LG opět zazdí co se týká samsungu s7 není to až taková výhra víme že samsung umí dobře lhát,nemám rád amoled jak animované pohádky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze