LG G3 Stylus: 5,5palcový qHD displej a slabší výbava

7

Rodinka G3 od LG se rozrůstá o dalšího člena. Tentokrát jde o tabletofon G3 Stylus, jehož hlavním trumfem je právě integrovaný stylus pro pohodlnější ovládání celého prostředí Androidu 4.4 s nadstavbou od LG. Výbava je bohužel jen velmi průměrná a 5,5palcový displej nabízí pouze qHD rozlišení. Chybí také podpora LTE.

O dnes představeném modelu LG G3 Stylus už víme několik týdnů, neboť jej LG omylem prozradilo v jednom propagačním videu. Není tedy překvapením, že se novinka zařazuje mezi tabletofony se stylusem. Bohužel výbava vás opravdu překvapí, neboť ji výrobce skutečně značně osekal.

LG G3 Stylus

Jako vejce vejci?

První odhady nasvědčovaly tomu, že G3 Stylus bude větší než vlajková loď LG G3. Realita je však odlišná. Novinka je v podstatě stejně velká, pouze se výrobce již tolik nesnažil. Výsledkem jsou rozměry 149,3 × 75,9 × 10,2 milimetrů. Vyjma větší tloušťky je také G3 Stylus téměř shodný s modelem G3. Hmotnost se pak liší o 14 gramů, neboť hmotnost modelu G3 Stylus činí 163 gramů.

Vzhled je asi zbytečným nošením dříví do lesa, neboť LG těží z oblíbeného trendu, jenž nastolilo LG G2. I G3 Stylus tak razí design zaoblených stran, ostrých rohů a tlačítek na zadní straně. V tomto ohledu tedy nečekejme nic převratného.

LG G3 Stylus – oficiální fotografie

Displej bude zklamáním

Očekával se větší displej, nicméně po odtajnění rozměrů bylo nasnadě, že více již LG do takto velkého těla nedostane. Opět je tak v akci 5,5palcový IPS displej. Bohužel rozlišení výrazným způsobem kleslo a to na pouze 960 × 540 pixelů. Výsledná jemnost činí podprůměrných 200 ppi. Výsledkem tak bude displej s poměrně hrubým rastrem.

Těžit by z horšího displeje mohla celková výdrž, neboť LG použilo totožnou baterii typu Li-Ion s kapacitou 3 000 mAh. Stejně tak mnohým udělá radost, že je baterie i v tomto modelu uživatelsky vyměnitelná.

Šetřilo se všude

Škrty v podání LG najdete na každém kroku. Pod kapotou se tak nachází například obyčejnější čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz. Nepotěší nasazení jen 1 GB RAM a 8GB interní úložiště také příliš důvodů k radosti nedává. Slot pro paměťové karty však nechybí.

Fotoaparát sice i nadále disponuje 13 megapixely, avšak ztratil optickou stabilizaci obrazu. Čelní kamerka se musí spokojit pouze s rozlišením 1,3 megapixelu. G3 Stylus ostrouhal také v případě datových přenosů, neboť maximem jsou sítě 3G. Na LTE tedy budoucí majitelé musí zapomenout.

Jedinou novinkou a hlavním trumfem, na který bude G3 Stylus sázet, je integrovaný stylus, který bude spjat s několika již známými aplikacemi a bude tak napomáhat snadnějšímu ovládání.

Cena a dostupnost

LG prozradilo, že oficiální premiéru si G3 Stylus odbude příští týden na veletrhu IFA 2014, kterého se účastní i naše redakce. Start prodeje je naplánován na září, avšak jen v Brazílii. Následovat mají trhy v Africe, na Blízkém Východě či v Asii. O Evropě zatím LG mlčí a je možné, že se tento model dostane jen na rozvojové trhy. Od českého zastoupení LG máme potvrzeno, že s prodejem v Česku se nepočítá.

Technické parametry LG G3 Stylus

Kompletní specifikace
Konstrukce149,3 × 75,9 × 10,7 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus × 216
ChipsetCPU: 4×1,3 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostzáří 2014, ?

Zdroj: TZ LG

Diskuze ke článku
neregistrovany
tak to se hodne netrefili. bez lte, nema ani blby hd displej a jeste ma priblbla tlacitka na displeji. predlonsky note 2 je proti tomu kral..
neregistrovany
vzhledem k cene note 2 letos v unoru na mall za 8990 by odpovidala cena tak 5990 :-)))
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Kdyby alespoň HD.
JacoBee
WTF co je to ''LG G3 se stylusem'' není jim trapný tohle vydat pod názvem G3?
Oni se fakt zbavují starých panelů a dílů...
Ten displej musí být nechutnej s tím rozlišením.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze