LG G3 uniká na oficiálních materiálech (24× aktualizováno)

V roce 2014 se opět budou posouvat hranice mobilních zařízení. A LG se svou vlajkovou lodí nebude výjimkou. QHD rozlišení (2 560 × 1 440 pixelů) displeje, čtyřjádrový procesor Snapdragon 805 nebo 13megapixelový fotoaparát doplní zvýšená odolnost proti vodě a prachu. To vše bychom měli najít v modelu LG G3, který se ukáže na konci května.

Aktualizováno 27. 5. 2014

Pár hodin před oficiálním představením unikají oficiální fotografie nového LG G3 a také obrázek prodejního balení. Dle nejnovějších informací se také mění parametry telefonu. Operační paměť by měla být jen 2 GB a interní 16 GB.

Aktualizováno 26. 5. 2014

Do představení LG G3 zbývá už pouhý jeden den, avšak to je stále dost času pro případné úniky. Tentokrát se dostaly ven živé fotografie z jednoho korejského obchodu, které model G3 zachycují. Můžeme na nich telefon vidět poměrně detailně. Třeba již jistě víme, že všechny konektory budou na spodní hraně.

Aktualizováno 23. 5. 2014

Po minulém úniku už LG takřka nemusí nic představovat, neboť známe kompletní výbavu LG G3. K oficiálnímu odhalení však zatím nedošlo a my tu máme další únik. Tentokrát jde o fotografii, na které je zachycena baterie a slot pro paměťovou kartu. Zároveň víme, že zadní kryt bude odnímatelný.

Aktualizováno 21. 5. 2014

Dnešní den je na úniky ohledně připravované vlajkové lodi společnosti LG, tedy modelu G3, doslova plný. Tento únik však odhaluje mnohem více, než jenom telefon v ochranném pouzdře. Na internet totiž unikly snímky z prezentace, které zachycují taký přesný seznam funkcí, kterými bude novinka disponovat. Kromě funkcí se odhalily také rozměry novinky, ty by měly být konkrétně 146,3 × 74,6 × 8,9 mm. Baterie nabídne kapacitu 3 000 mAh, což není mnoho. Doufejme tedy, že LG zapracovalo na optimalizaci nároků na baterii. LG G3 samozřejmě přijde s nejnovější verzí operačního systému Android, tedy 4.4 KitKat.

Snímky z prezentace a propagační materiály

Potvrzena je také velikost úhlopříčky IPS displeje včetně detailního QHD rozlišení (1 440 × 2 560 pixelů, jemnost 538 ppi), v tomto bude mít novinka před konkurencí značný náskok. Uživatelská paměť nabídne hodnotu 32 GB, paměť RAM se zastavila na 3 GB. O přítomnosti slotu pro paměťové karty však zatím není jasno. Hlavní fotoaparát nabídne 13Mpx rozlišení, přední, respektive sekundární, fotoaparát pak (v dnešní „selfie“ době) poměrně nízké rozlišení 2,1 Mpx. Kromě specifikací se můžeme podívat také na propagační materiály a také na další snímky stříbrné barevné varianty.

Stříbrná varianta LG G3

Technické parametry LG G3 32 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce146,3 × 74,6 × 8,9 mm, 149 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,46 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:03 hodin
Dostupnostčerven 2014,

Aktualizováno 21. 5. 2014

Další den a další únik. I tak by se dala charakterizovat situace ohledně očekávaného LG G3. Ten dnešní má na svědomí opět @evleaks a my se tak můžeme podívat na G3 v ochranném pouzdře. Obrázek je doplněn také o rozměry, avšak u nich mějme na paměti, že se jedná o rozměry v krytu. Samotný telefon tak bude po všech směrech o něco menší.

Aktualizováno 20. 5. 2014

Nejnovější únik týkající se LG G3 se týká jeho funkce Quick Window, která se pojí s příslušným pouzdrem. To zahalí celý telefon, avšak ponechá kruhový otvor právě na displeji a ten může být následně využit pro zobrazení mnoha informací. @evleaks zveřejnil hned několik náhledů displejů Quick Window a my tak můžeme vidět, že kromě hodin bude možné přijmout hovor, zobrazit spálené kalorie nebo nastavit okno se zástupci.

Aktualizováno 18. 5. 2014

Většina z nás už zná design připravované novinky nazpaměť. Pojďme si ho ale ještě připomenout s nově uniklou fotografií, na které je telefon zachycen ze všech stran a ve dvou barevných provedeních – bílá a zlatá.

Aktualizováno 16. 5. 2014

Po dvou dnech tu máme další oficiální fotografie, tentokrát i s rozsvíceným displejem. Po stránce vzhledu nás tedy LG zřejmě již nijak nepřekvapí, až 27. května novinku oficiálně představí.

Aktualizováno 14. 5. 2014

S úniky o nové vlajkové lodi se v posledních dnech doslova roztrhl pytel. Teprve včera jsme vás informovali o oficiálním videu, ve kterém jste však mohli vidět pouze jednotlivé části telefonu. To se ale dnes mění, unikají totiž oficiální fotografie modelu, které jsou nejen velmi kvalitní, ale můžeme na nich vidět i několik barevných variant, a sice černou, stříbrnou a zlatou. Vypadá to tedy, že výrobce odhodil veškerý stud, a i když žádné specifikace zatím nebyly potvrzeny, můžeme si udělat přesný obrázek o tom, jak bude nástupce modelu G2 vypadat.

Aktualizováno 13. 5. 2014

Dnešní aktualizace se ponese v duchu oficiálního videa, kterým LG na model G3 láká. V krátkém videu se míhají detaily telefonu, mezi které patří zpracování zadního krytu, tlačítka na zadní straně či přítomnost optické stabilizace obrazu. K oficiálnímu představení dojde 27. května v Londýně.

Aktualizováno 11. 5. 2014

Oficiální představení vlajkové lodi od LG, modelu G3, je na spadnutí. V dnešním úniku se se podíváme na další snímek, který zachycuje zadní kryty stříbrné a černé barevné varianty. Stále není jasné, jestli bude zadní kryt plastový nebo kovový, jisté však je, že zadní kryt bude snímatelný a novinka s největší pravděpodobností nabídne 5,5palcovou úhlopříčku. Oficiálního představení bychom se měli dočkat již 27. května, uvidíme tedy, jestli nás LG ještě něčím překvapí.

Další snímek zadního krytu zachycuje stříbrnou a černou barevnou variantu

Aktualizováno 8. 5. 2014

Žádné oficiální informace ještě nebyly zveřejněny, ale úniky kolem chystaného modelu G3 jsou neutuchající. Kromě černé a bílé varianty, jejichž snímky již unikly dříve, se na internetu objevily fotografie G3 ve zlaté barvě a toto provedení dává chystané vlajkové lodi LG skutečný punc luxusu.

Zlatá varianta LG G3 sází na luxus

Kromě nové barevné varianty se objevily i další podrobnosti o jeho výbavě. Podle nejnovějších informací je možné použití procesoru Snapdragon 805 od Qualcommu. To by měl být 4jádrový procesor s taktem až 2,7 GHz, grafickým jádrem Adreno 420 a možností výstupu videa až v 4K rozlišení.

LG G3 míří na nejvyšší příčky

To vše by pak mělo být poháněno velkou baterií s kapacitou 3 200 mAh, která by měla dodávat šťávu novému procesoru a velkému QHD displeji. Podle tohoto tajemného zdroje se má G3 dočkat také stejné optiky jako OnePlus One. S papírovými parametry jako 13MPx fotoaparát, světelnost f/2,0 a optickou stabilizací OIS+, by se mohl tento nový model prosadit jako velmi schopný fotomobil. Fotoaparát by pak měl být kromě LED blesku vybaven i laserovým paprskem, jehož úkolem bude pomáhat při produkování lepších nočních záběrů. Zatím nicméně nevíme, jestli bude na bází infračervené technologie a jak přesně bude u G3 fungovat. Konec těmto spekulacím by mohlo utnout už globální představení, které se koná 27. května, a na kterém zřejmě dojde k představení této novinky.

Aktualizováno 6. 5. 2014

Twitter účet @evleaks nás nepřestává zásobovat novými fotografiemi očekávaného LG G3. Tentokrát se zaměříme na detaily. Na prvním snímku je zachycena zadní strana a může se zdát, že jde o kartáčovaný kov. Nicméně stejnou strukturu jsme již viděli i na plastových telefonech. Tomu napovídá i druhý snímek, který odhaluje možnost sundat zadní kryt. Vidíme také vyměnitelnou baterii a slot pro micro SIM kartu.

Aktualizováno 4. 5. 2014

Zhruba 3 týdny před oficiálním představením zveřejnil známý Twitter účet @evleaks kompletní podobu nového LG G3. I když je na snímcích v bílé a černé barevné variantě v ochranném pouzdře, stále je zřetelně vidět velmi tenká konstrukce, úzké rámečky kolem displeje a odemykací tlačítko opět na zadní straně. Zajímavě vypadá také prvek na vrchní straně. Buď se jedná o stylus, nebo jde o korejský model s výsuvnou anténou. O výbavě žádné nové informace neunikly a stále tak platí dřívější úniky zmiňující 5,5palcový QHD displej a další špičkovou výbavu, kterou zmiňujeme níže.

Nové snímky LG G3 z Twitter účtu evleaks

LG G3 bude představeno 27. května v Londýně.

Aktualizováno 2. 5. 2014

Poprvé se setkáváme s živými fotografiemi, na kterých je zachycena bílá varianta LG G3. Zdá se, že jihokorejský výrobce se opět bude snažit maximálně využít čelní plochu pro displej. Dle očekávání se pod displejem rovněž nenachází žádné tlačítko.

Aktualizováno 1. 5. 2014

LG G3 se představí již koncem tohoto měsíce. Dnešní únik je ve znamení fotografií chystané novinky, avšak ve speciálním pouzdře. To působí velmi robustně a mohlo by celý telefon chránit před pády.

Aktualizováno 30. 4. 2014

LG včera ve své finanční zprávě potvrdilo příchod modelu G3. Věděli jsme, že půjde o druhé čtvrtletí. Dnes je již termín jasnější. LG rozesílá pozvánky na tiskovou konferenci na 27. květen. Informaci přinesl server The Verge. Není v ní sice řečeno nic o modelu G3, avšak že se představí právě on, je velmi pravděpodobné.

Aktualizováno 27. 4. 2014

Dnes se můžeme díky serveru GSMarena.com podívat na první snímek zad telefonu. I když se nejedná o kvalitní snímek, odhaluje to hlavní, tedy potvrzení zadního ovládacího tlačítka, stejně jako v případe LG G2. Napravo od ovládacího panelu najdeme přisvětlovací LED diodu, mnohem zajímavější je ovšem pohled na levnou stranu, zde se nachází prozatím nespecifikovaný senzor. Specifikace na papíru za telefonem zatím neurčují přesně to, s čím LG G3 přijde, je tedy možné, že se LG stále rozhoduje, případně přispěchá hned se dvěma verzemi tohoto špičkového zařízení.

Zadní strana LG G3

Aktualizováno 23. 4. 2014

Dnešní aktualizace se nese v duchu odhalení prostředí, za kterým stojí server GSMarena.com. Unikají totiž hned čtyři screenshoty. Ty mimo jiné odhalují, že LG G3 opravdu nabídne QHD displej. Mimo to si můžeme všimnout zajímavého widgetu počasí, který vám nejen poví, jak je zrovna venku, ale rovnou i doporučí, co si vzít. Úvodní obrazovky se jinak zaměřují na průhlednost veškerých lišt.

Prostředí LG G3

Aktualizováno 17. 4. 2014

Po několika dnech jsou spekulace kolem LG G3 opět přiživeny. Hovoří se znovu o 5,5palcovém QHD displeji, přičemž má jihokorejský výrobce zachovat podobně velké tělo jako u modelu G2. Dosáhne toho zásadním zmenšením okrajů kolem displeje. Tlačítka se budou nacházet pouze na zadní straně. Pod displejem žádná nebudou, ovládání bude dle aktuálního trendu na displeji. Dostalo se také na otázku konstrukce, neboť údajný snímek zobrazuje povrchovou úpravu, která připomíná kov. LG by však mělo takto pouze maskovat polykarbonátové tělo. Jedinou takřka jistou informací je, že se novinka bude nabízet také ve zlaté variantě, neboť unikla fotografie, na které je zachyceno prodejní balení.

Aktualizováno 14. 4. 2014

Poté, co uniklo prostředí nového LG G3 obsahující plošší a jednodušší grafiku, dočkáváme se potvrzení několika specifikací z dokumentu amerického operátora Sprint. I když se některé telefony pro tohoto operátora svou výbavou od celosvětových variant liší, to podstatné se nemění a níže uvedené specifikace tak budou zřejmě platit i pro globální variantu.

Dokument odhaluje použití 5,5palcového displeje s QHD rozlišením (1440 × 2560 px), 13Mpx fotoaparát na zadní straně a 2Mpx snímač na přední straně, dále pak slot pro paměťové karty, čipset Snapdragon 800 a 3 GB RAM. Specifikace se tak shodují s dřívějšími úniky. Nové LG G3 by mělo být představeno v květnu.

Aktualizováno 15. 3. 2014

Dvojice screenshotů v QHD rozlišení a s grafikou Optimus UI a jedním Q Slide oknem nyní údajně potvrzuje QHD rozlišení chystaného LG G3. Ten by měl být představen v polovině května. Žádné nové informace zatím neunikly a v platnosti tak zůstávají úniky, které jsme vám zprostředkovali níže.

Aktualizováno 11. 3. 2014

Po týdnech ticha, kdy proběhl barcelonský veletrh, se opět pozornost přesunuje k LG, která má svou novou vlajkovou loď ještě schovanou v rukávu. LG G3 by se měl inspirovat u Sony a stejně jako Samsung Galaxy S5 nabídnout zvýšenou odolnost. Ta se bude týkat možnosti telefon polít a prach by G3 také neměl vadit. Prozatím však neznáme certifikaci, kterou bude G3 plnit. Znovu se potvrzuje vysoké rozlišení displeje, známé již z předchozích spekulací. Naopak fotoaparát by neměl mít 16 megapixelů, ale "jen" 13 megapixelů. Stále také neznáme podobu novinky.

Aktualizováno 17. 1. 2014

Dle nejnovějších zákulisních informací by měla být nová vlajková loď od LG s názvem LG G3 oficiálně představena 17. května, tedy přesně za 4 měsíce.

Původní informace z 26. 12. 2013

Nejdříve rychle nahlédneme na uniklé informace o budoucí vlajkové lodi LG. Ta by měla disponovat zmiňovaným QHD displejem o rozlišení 2560×1440 pixelů, jeho velikost pravděpodobně překročí 5 palců. Procesor by měl jít už z vlastní výroby, o čemž jsme již mimochodem psali, měl by být osmijádrový a 64-bitový, zřejmě se dočkáme i vysokého taktu. Bohužel, výčet uniklých informací zakončuje 16megapixelový fotoaparát,který by měl umět natáčet videa v rozlišení 4K. K představení by mělo dojít až v druhé polovině roku 2014, narozdíl třeba od Samsungu Galaxy S5, který by se měl představit v polovině první.

Půjde LG G3 ve šlépějích svého předchůdce G2?

Nyní si dovolím nechat vás zamyslet se nad těmito specifikacemi. První otázkou samozřejmě je, zda to vůbec potřebujeme. Bezesporu, QHD displej na telefonování a psaní SMS nepotřebujeme, nicméně telefony jsou nyní multimediální zařízení, která plní mnohem více funkcí než dříve. A i když budete namítat, že jemmnost překračující hranici 500 ppi je již naprosto zbytečná, vzpomeňte si na minulý rok, kdy jsme si tak připadali při představení vlajkových lodí s Full HD displeji. Od dnešní vlajkové lodi již automaticky Full HD displej očekáváte, stejně tak čtyřjádrový procesor, nebo 2-3 GB RAM. Čemu jsem se chtěl vyvarovat, jsou komentáře o zbytečnosti takovýchto specifikací, nýbrž za rok nám na nich možná nebude připadat nic zvláštního, stejně, jako je tomu teď.

Zdroje: zdnet.co, unwiredview.com, unwiredview.com, ortud.com, slashgear.com, phonearena.com, theverge.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Honza
Já trochu nechápu tento server, který se nám nenápadně snaží naznačit, že podobné věci jako 2K a K4 rozlišení je jen běžný vývoj a zdokonalování telefonů. Přitom každý, kdo má trochu zdravého rozumu a malinko technických znalostí musí vědět, že to nepřinese pro uživatele naprosto žádné výhody. Ba přímo naopak... plynou z toho jen nevýhody v podobě větších nároků na procesor při vykreslovaní jednotlivých bodů rozlišení, které stejně nemáte šanci vidět a z toho pramenící větší a další zbytečný žrout baterie. Je to jen další marketingový trik na pitomce a doslova mě zaráží, že na rádoby odborných serverech, jako se snaží mobilenet.cz být neřeknou, co skutečně tahle hloupost přinese pro uživatele. 2K a 4K rozlišení je určené pro obrovské televize s úhlopříčkou přesahujících 1,5 nebo 2m a nyní se nám snaží zoufalí výrobci říci, že to nutně potřebujeme v 5-ti palcových telefonech? Asi vymyslet něco užitečného je složitější než blbnout lidi... bohužel.
Papír
LG G4 - osmijádrový procesor , grafický čip výkonově na úrovni R9 290 , RAMky 4 GB LPDDR4 (něco kolem 3 Ghz) , DVD mechanika , 4k displej (6,44 palce) , nano USB a stále "nízkokapacitní" baterka o velikosti 3500 mAh (Li-Pol), se stále zasekaným Androidem 4.7 Coca-Cola Light ...
Michal
Až přijdou společnosti, jako LG, Samsung, HTC apd., s článkem "podařilo se nám odladit android". Pak mě to bude zajímat. Počet jader, velikost displeje, nadměrné rozlišení. A stále je to k ničemu. Začátek jde, telefon běhá, po zaplnění daty telefon strádá, seká se. Používám iPhone, a ať si říká kdo chce, co chce. Lepší mobil není. Optimalizace systému, bez záseků. Hry a aplikace nádherné. Stačí dvě jádra postavená na 64-bit architektuře o taktu 1,3 GHz. Perfektně odladěný systém. Tady tam narvou 8 jader a kdo ví, co k tomu a na to hlavní, systém a použitelnost se zapomíná. Ale, nezapomínám na Nexus, tomu dávám palec nahoru. 5 je upřímně nejlepší android telefon, co jsem zažil. :)
imba
Ale to že nám na nich nepřipadá nic zvláštního neznamená, že je potřebujeme nebo využijeme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze