Levný a odolný tablet s S Penem. Testujeme Samsung Galaxy Tab S9 FE

2
Levný a odolný tablet s S Penem. Testujeme Samsung Galaxy Tab S9 FE
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Je vybaven 10,9" displejem s 90Hz obnovovací frekvencí
  • Nepostrádá pokročilé možností režimu DeX a dotykové pero
  • V balení však již tradičně chybí nabíječka

Samsung má v letošním roce nezvykle pestrou nabídku tabletů, a to díky tomu, že nová řada Tab S9 dostala nedávno lákavé přírůstky s přídomkem FE. Na redakční stůl nám přistál základní model Galaxy Tab S9 FE, který se snaží nabízet mnohé prémiové funkce, avšak za dostupnější cenu.

Tablet disponuje hliníkovým tělem s méně vzhlednými anténními předěly na zadní straně, ale tomu lze vcelku odpustit. Konstrukce je příjemně lehká a tenká, tablet se tak pohodlně používá. Ve snaze snížit cenu Samsung opustil AMOLED panel a na 10,9" úhlopříčce si musíte vystačit s technologií IPS a 90 Hz. Upřímně však displej díky sytým barvám vypadá vážně skvěle.

V prodejním balení toho příliš neočekávejte. Vyjma samotného tabletu jde o nezbytné manuály, propojovací USB kabel, který má na obou koncích USB-C, a nakonec dotykový stylus S Pen. Snadno můžete vytvářet poznámky, upravovat fotografie, což na velkém displeji jde výrazně lépe než například na telefonu. Připraveno je prostředí kombinující Android 13 a nadstavbu One UI, přičemž počítat můžete i s desktopovým režimem DeX. O zabezpečení se stará čtečka otisků prstů na boku zařízení.

K tabletu Samsung dodává celou řadu příslušenství, jako jsou pouzdra a klávesnice. Za účelem testování máme k dispozici kombinaci ochranného pouzdro a klávesnice s podstavcem. Díky tomu z tabletu rázem máte skutečně přenosné pracovní zařízení na cesty.


Samsung Galaxy Tab S9 FE v redakci začínáme testovat. Pokud vás cokoliv zajímá, ptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Samsung Galaxy Tab S9 FE 256 GB 5G

Rozměry254,3 × 165,8 × 6,5 mm, 524 g
DisplejTFT IPS, 10,9" (2 560 × 1 600 px)
Fotoaparát8 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorSamsung Exynos 1380,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSD
Akumulátor8 000 mAh
Diskuze ke článku
Hans Rejchrt
Hans Rejchrt
Dobrý den, chtěl bych se zeptat je možné připojit k tabletu flash disk?? Jaký je příjem wifi?? Jaká je odolnost display proti škrábancům (vlásečnicové). Jestli je nutná fólie. A co říkáte na celkovou kvalitu display?? (Jemnost display – rastr – viditelnost nebo jestli je obraz jemný.).

Děkuji. Rejchrt

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze