Lenovo vydělává a prodává více smartphonů než počítačů

9

Lenovo oznámilo své hospodářské výsledky za uplynulé čtvrtletí. Meziroční zisk společnosti klesl o rovných 37 %, což představuje 100 miliónů dolarů. Na tento fakt mají však vliv akvizice, které Lenovo učinilo, například odkoupení společnosti Motorola a IBM serverů. I přesto je ale zisk společnosti nad očekáváním a prodává více telefonů než počítačů.

Lenovu klesl meziroční zisk o rovných 37 %, což není zanedbatelné číslo. Konkrétní příjmy se tak ustálily na 100 milionech dolarů, což činí v přepočtu zhruba 2,46 miliardy korun. Původní odhady však byly ještě níže, spekulovalo se o příjmech zhruba 91,6 milionu dolarů, tedy zhruba o 207 milionů korun méně. Za stejné období v minulém roce vydělalo Lenovo 158 milionů dolarů.

Lenovo

Pokud se budeme bavit o prodejích mobilních telefonů, narazíme na povzbudivější čísla. V posledním kvartálu roku 2014 Lenovo prodalo celkem 18,7 milionů smartphonů, z čehož 7,8 milionů patřilo přístrojům značky Motorola. To je samo o sobě neuvěřitelné, značí to totiž nárůst 16 milionů prodaných kusů navíc oproti předcházejícímu čtvrtletí. Je tedy vidět, že se zaměření Lenova na telefony vyplácí a prodeje rostou poměrně rychlým tempem vzhůru. Za celý rok 2014 se Lenovu podařilo prodat celkem 76 milionů smartphonů, což je úctyhodné číslo, zvláště v porovnání s počtem prodaných počítačů, kde se ukazatel zastavil na 60 milionech prodaných produktů. Rok 2014 se tak pro společnost stal historicky prvním, kdy prodeje telefonů předčily prodeje osobních počítačů a Lenovo je na prodeje po právu hrdé, rok 2014 označuje jako rok smartphonů.

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
mara_n
Tedy Martine, ten název článku je opravdu hodně zvláštní. Nemohu říct, že bych pochopil jak jste to mysle ;-)
mental.disease
"Pokud se budeme bavit o prodejích mobilních telefonů, narazíme na povzbudivější čísla. V posledním kvartálu roku 2014 Lenovo prodalo celkem 18,7 milionů smartphonů, z čehož 7,8 milionů patřilo přístrojům značky Motorola. To je samo o sobě neuvěřitelné, značí to totiž nárůst 16 milionů prodaných kusů navíc oproti předcházejícímu čtvrtletí."

18,7 mil. smarphonov predalo Lenovo za 4. fiškálny štvrťrok v čínskom ponímaní, čo je 1Q 2015 v europe. Kvartál predtým predali 24,5 miliona smartov a to je pokles o 5,8 mil. Ak by mali nárast 16 Mega, ako píšete museli by predať 4Q 2014 iba 2,7mil. čo je nezmysel.
roll
A co taky čekali, když už dva roky nevyrobili použitelný notebook...
mrtvá žížala
a kdyz budou davat vsude do mobilu aspon 12GB pameti aby pro uzivatele zbylo aspon 8, tak to pujde Lenovu jeste lip... do te doby nasrat nemam zajem. A co vodeodolny model, konkurence Xperiím ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze