Lenovo Vibe X2 Pro naživo: barevný sendvič je větší a lepší (CES)

10

Lenovo na veletrhu CES v Las Vegas ukázalo dvě čerstvé novinky z oblasti mobilních telefonů. Model Vibe X2 Pro se zařadí mezi ty vůbec nejlepší mobily značky Lenovo a od svého menšího sourozence přebírá nápaditou barevnou sendvičovou konstrukci z kovu. Jaké jsou naše první dojmy? To prozradí článek s fotogalerií a videopohledem.

Lenovo Vibe X2 Pro

Lenovo Vibe X2 nabouralo jistou uniformitu smartphonů a jako jedno z mála přineslo originální konstrukci, která spočívá v sendvičovém designu boků telefonu v kombinaci různých barev. Stejný koncept přináší i model Pro, vše ale dále vylepšuje. Zatímco menší X2 je kompletně plastové, X2 Pro má zadní desku i ty boční barevné z kovu a na dotek působí hodnotněji. Telefon je opět k dispozici v mnoha barevných kombinacích s modrým, růžovým nebo zlatým zadním krytem. Ani s jednou z variant se neztratíte a nezapadnete, barvami jen září.

Novinka oproti původnímu modelu narostla, ale nijak výrazně. 5palcový displej vystřídal v duchu doby 5,3palcový, ale díky tenkým rámečkům je telefon velikostně stále ještě v rámci únosných mezí. Škoda jen, že není zaoblený, pravoúhlý design a rovné plochy nepřispívají ke kompaktnosti a pohodlnému držení.

Lenovo Vibe X2 Pro – první pohled z CES 2015

Na zadním krytu opět nalezneme tři zdánlivě tajemné piny, které slouží pro připojení doplňkového příslušenství s označením VIBE Xtension. Mezi to se řadí náhradní akumulátor (Battery Xtension), případně HiFi Xtension, což je tenký přídavný kryt s Hi-Fi reproduktorem.

Pochválit musím FullHD displej, který je jasný, produkuje živé a věrné barvy a potěší dobré pozorovací úhly. Méně už potěší kapacita baterie, která téměř nenarostla a vzhledem k velikosti displeje se nezdá být 2 410 mAh jako zázračná hodnota.

Vibe X2 Pro je krásně tenké

V případě X2 Pro Lenovo podlehlo módním trendům a vybavilo telefon 13Mpx předním fotoaparátem pro kvalitní selfies. Společně s telefonem pak Lenovo představilo i speciální selfie blesk, který zapojíte do 3,5mm Jacku a při fotografování se na pár vteřin rozsvítí a pomůže vám tak vyfotit se i ve tmě. Lenovo však má i telefony s integrovanou LED diodou na přední straně. Spadají do série S (jako selfie) a příkladem je třeba model S90.

Na telefonu běží zatím stále Android 4.4, se kterým rovněž telefon vstoupí do prodeje. Nadstavbou je, stejně jako u dalších modelů výrobce, vcelku masivní Vibe UI, které vzhled systému zásadně mění, je ale dobře odladěné a designově vcelku povedené, i když patří spíše k těm barevnějším. Po stránce výkonu není X2 Pro ničím výjimečným, použitý procesor Snapdragon 615 patří do vyšší střední třídy. Většině uživatelů to ale asi vadit nebude. Je to ale každopádně škoda, protože Lenovu chybí špičková vlajková loď s displejem kolem 5 palců. Výborný výkon totiž nabízí až velký tabletofon Z2 Pro.

Zatím není jasné kdy a za jakou cenu se model X2 Pro začne prodávat na českém trhu. Jakmile se k nám ale dostane, bude vítaným zpestřením nabídky. Má originální design, kvalitní kovovou konstrukci, displej a zaujme všechny, kdo mají rádi selfie. Naopak nepotěší nijak velká baterie.

Lenovo Vibe X2 Pro
Přídavný selfie blesk pro X2 Pro

Technické parametry Lenovo Vibe X2 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce146,3 × 71 × 7 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,3" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,7 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 410 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2015, ?
Diskuze ke článku
Radim
Musím uznat že jste nejlepší mobilní web co znám jak jste pojali CES 2015 to je prostě paráda klobouk dolu konkurence by se mohla od vás učit.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
A celé to museli zabiť tou podpriemernou batériou ...
anonym
Hi-Fi? to asi těžko, proberte se.
Jirka Bystre
Jirka Bystre
Naposledy upraveno: 9. 1. 2015 19:31
předminulý rok to byly "pouze" 4,5", loni 5", letos 5,5", příští rok 6".......až budeme chodit s telefoní budkou se zabudovanou televizí!!
Proboha to nikdo neumí udělat kompromis 4,5 až 4,7" s výkonem vlajkové lodi. Aspoň se zmenšují se rámečky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze