Lenovo představilo první laptop s ohebným displejem na světě. Dorazí v roce 2020

4
Lenovo představilo první laptop s ohebným displejem na světě. Dorazí v roce 2020
  • 13,3palcový 2K OLED displej dodalo LG
  • Zařízení nabízí celou plejádu možných způsobů využití
  • Ohebný ThinkPad bude podporovat stylusy Wacom i dokovací stanici
  • Cenu ani specifikace zatím neznáme

S příchodem ohebných smartphonů a wearables bylo jen otázkou času, než se flexibilní displeje dostanou i do další elektroniky. V kategorii notebooků se to jako prvnímu podařilo Lenovu, které představilo ohebný ThinkPad X1. Jeho hlavní chloubou je 13,3palcový OLED panel od LG s jemným 2K rozlišením, který se skládá směrem dovnitř, tedy podobně jako u Samsungu Galaxy Fold (na jehož prodejní premiéru se stále čeká). V napůl rozloženém stavu dostane uživatel klasický laptop, kdy horní polovina displeje zastává obrazovku a spodní polovina (základna) nahradí klávesnici a touchpad.

Co všechno můžete s novým ohebným laptopem dělat popisuje sám výrobce na svých stránkách. Při probuzení například stačí zařízení otevřít, složit jej do podoby novin či knihy a pročíst si ranní novinky nebo zjistit, co je nového na sociálních médiích. Po cestě do práce v autobuse si zase můžete Lenovo složit do klasické podoby notebooku a pracovat s ThinkPadem na klíně. V práci pak není problém laptop připojit ke klasickému doku, a získat tak ještě více konektorů. Pochopitelně nechybí ani možnost si dělat poznámky přímo do prezentace.

Lenovo ohebný ThinkPad

První ohebný laptop na světě zároveň podporuje i stylusy Wacom, který lze přichytit na stranu zařízení. Pokud vás softwarová klávesnice omrzí, můžete si jednoduše připojit fyzickou klávesnici přes Bluetooth. Více informací o specifikacích tohoto zajímavého notebooku bohužel prozrazeno nebylo, a neznáme tak výkon ani cenu ohebného zařízení. Na trhu by se měl nový ThinkPad objevit v roce 2020.

Diskuze ke článku
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Prvni na svete? Co je to za blbost. Ja ohebny notebook videl ve filmu uz pred 20ti lety a to byla teda ta pocitacova animace propracovanejsi ......
Marduck
Lenovo představilo....aneb videoklip sneše vše, vidte pane redaktore..
Blue Sun
Blue Sun
A aby se to dalo používat, připojte si myš, klávesnici...
Děkuji, raději notebook.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze