Lenovo na MWC 2013: nové řady tabletů A a S series

Čínská firma Lenovo je dalším z výrobců, kteří své "karty" odkrývají už dnes, den před začátkem Mobile World Congressu. Lenovo představuje dvě nové řady tabletů, rozlišené podle úhlopříček displejů. A series budou kompaktnější 7 palcové tablety, zatímco řada S zamíří do vyšších, 10 palcových vrstev.

A začněme od vrcholu. Tablet s názvem Lenovo S6000 bude model s IPS displejem o úhlopříčce 10,1 palců při rozlišení 1280×800 pixelů. S rozměry se zařadí do zlatého středu s tloušťkou 8,6 milimetrů a hmotností 560 gramů. Výkon bude obstarávat čtyřjádrový procesor Media Tek s taktovací frekvencí 1,2 GHz. Tablet bude kromě obligátního Wi-Fi a Bluetooth schopný také připojení skrze mobilní datovou síť HSPA+. Fanoušky multimediálních domácností jistě potěší také to, že na těle tabletu najdou konektor HDMI pro snadné spojení tabletu třeba s televizí. Jedinou další informací, která se o tomto modelu dostala na veřejnost je, že jeho baterie vydrží 8 hodin a také že bude používat OS Android Jelly Bean. Další specifikace, jako je například kapacita vestavěné paměti, paměti RAM, schopnosti fotoaparátu ale už známy nejsou.

Nyní jsou na řadě dva menší modely. Sedmipalcové A3000 a A1000. První jmenovaný má displej s rozlišení 1024×600 pixelů a stejný procesor, jako výše popisovaný S6000. Hodnotu paměti opět neznáme, ale víme, že tablet bude mít slot pro paměťové karty. A3000 bude výrazně tlustší, než S6000, přesně bude mít 11 milimetrů v profilu. Na druhou stranu by to ale při reálném používání nemělo příliš vadit, ale naopak být ku prospěchu věci. Papírově nejslabší model A1000 se bude chlubit hlavně podporou zvuku Doby Digital Plus, který bude určitě dobře znít ze dvojice stereoreproduktorů. Displej bude totožný, jako u bratříčka A3000, procesor pouze se dvěma jádry a vnitřní paměť bude mít kapacitu 16 GB + microSD. Jako operační systém zvolilo Lenovo podle očekávání opět Android 4.1.

Tip: mobilenet.cz na MWC 2013: sledujte dění v Barceloně na našem blogu

Celé toto trio by mělo vyrazit na pulty obchodů někdy ve 2. čtvrtletí 2013. V tiskové zprávě Lenova se můžete dočíst, že "cena bude nastavena tak, aby byla zajištěn maximální zážitek z prémiových funkcí pro všechny zákazníky." Co přesně to znamená, se dozvíme buď už zítra na stánku Lenova na barcelonském výstavišti Gran Via nebo později v průběhu jara. Dá se ale očekávat, že Lenovo bude chtít téměř jistě prorazit proti silné konkurenci právě nižší cenou.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze