Lenovo Moto X Play míří na český trh. První dojmy z novinky (video)

Lenovo na český trh uvádí trojici nových modelů z řady Moto. Tím prostředním je Moto X Play, která za 9 tisíc korun na nabídne 5,5palcový displej, kovové tělo, velký akumulátor a výbavu vyšší střední třídy. My jsme si novinku vyzkoušeli na dnešní tiskové konferenci v Praze a zde jsou naše první dojmy a videopohled.

Motorola Moto X Play

Nové Lenovo Moto X Play v podstatě není vůbec nové. Světlo světa spatřilo už v červenci minulého roku ještě pod značkou Motorola, až nyní se ale dostává oficiálně na český trh. Ctí designovou linii telefonů Motorola a stále se můžete spolehnout na oblé tvary či zakulacená záda, kvůli kterým se na stole výrazně kolébá. Zaujme také kovový rámeček. Stěžejním prvkem výbavy je displej s úhlopříčkou 5,5 palce a Full HD rozlišením. Pod kapotou se pak skrývá procesor Snapdragon 615 s osmi jádry a podporují jej 2 GB RAM. Interní úložiště poskytne 16 GB a je rozšiřitelné paměťovými kartami o dalších 128 GB.

Velký důraz kladla Motorola na baterii a obdařila ji kapacitou 3 640 mAh, což by mohlo zaručit velice slušnou výdrž na jedno nabití. Baterie se tak stane hlavním lákadlem tohoto telefonu, který jinak nabídne klasickou výbavu vyšší střední třídy ničím nevybočuje. Nenabídne bohužel voděodolnost jako nižší Moto G, ani nerozbitný displej jako vyšší Moto X Force. Prostředí zajišťuje nejnovější Android 6.0. Fotoaparát nabídne rozlišení 21 megapixelů a světelnost f/2.0. Zvládne také záznam videa ve Full HD rozlišení a čelní kamerka dostala do vínku 5megapixelové rozlišení.

TIP: přečtěte si preview Lenovo Moto X Force s nerozbitným displejem

Lenovo Moto X Play se na český trh dostane oficiálně začátkem května za cenovku 9 tisíc korun.

Motorola Moto X Play – první pohled

Technické parametry Motorola Moto X Play

Kompletní specifikace
Konstrukce148 × 75 × 8,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát21 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,7 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 630 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:38 hodin
Dostupnostkvěten 2016, 8 999 Kč
Diskuze ke článku
Majo B.
Mam ho doma od vcerajska v bielej farbe a zatial som moc skopojny :)
Adam
Po rozflakani Nexusu 4 jsem koupil z EU distribuce prave tento za 7500Kc, chtel jsem vetsi display, NFC, cisty system a dost me navnadila baterka a fotak, ktery jsem diky pouzivanim Nexusu nikdy nemel na solidni urovni.

Neni to top telefon - chybi gyro, IR sensor => neumi vsechna Moto gesta jak u X Style, nema AMOLED, CPU je prumer a tlacitka ovladani hlasitosti jsou...fakt sh*t

Ovsem fotky v dobrem svetle jsou naprosto super, diky cistemu androidu, nyni ve verzi 6.0.1 sviha pekne a baterie mi vydrzi minimalne 2dny, rekord mam 4 dny (96h a 4h SoT), WiFi a data mam neustale zaple, kazdou hodinu dostavam spoustu notifikaci. Manzelka ma Z3 Compact, ktera je pekny drzak, mi vydrz zavidi a chce telefon taky, i kvuli pogumovanym zadum, ktere jsou vymenitelne za jine barvy a super pomeru velikost displaye/tela.

Udajne se vsechy daji navic odemknout na DualSIM, ale to ja osobne nepotrebuji a na XDA uz ma taky docela peknou zakladnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze