Lenovo chystá novinku Tab M11 s dotykovým perem a dlouhou podporou

Lenovo chystá novinku Tab M11 s dotykovým perem a dlouhou podporou
Fotografie: Lenovo
  • Nový tablet bude mít 11" displej
  • Softwarová podpora má trvat do roku 2028

Mezi tradiční výrobce tabletů patří i čínské Lenovo, které dle serveru windowsreport.com hodlá přivést zajímavou novinku střední třídy s názvem Tab M11. Připravovaný tablet má mít dostatečně velký 10,95" IPS displej s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů a jasem 400 nitů. Průměrný výkon zajistí procesor Helio G88 od MediaTeku. K dispozici mají být tři paměťové varianty, a to 64+4, 128+4 a 128+8 GB. Vybrat by si tudíž mohl každý.

Lenovo Tab M11

Tablet bude vybaven operačním systémem Android 13, avšak má dostat nejen verzi 14, ale později i Android 15. Navíc má Lenovo údajně plánovat softwarovou podporu v rámci bezpečnostních záplat až do roku 2028. Jen radost pohledět na to, jak výrobci začínají zlepšovat délku podpory softwaru ve svých zařízeních. Potěší i možnost ovládat displej prostřednictvím dokoupitelného dotykového pera.

Na zádech má figurovat jediný fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů, nicméně na některých trzích bude nahrazen pouze 8megapixelovým snímačem. Jakého modulu se dočkáme u nás, není v tuto chvíli jasné. Primárně pro potřeby videohovorů bude nad displejem i čelní 8megapixelová kamerka. Známé jsou též informace o baterii s kapacitou 7 040 mAh, která má zajistit napříkald 10 hodin nepřetržitého sledování videí. V tuto chvíli není známo datum oficiálního představení ani předpokládaná cena.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze