Lamborghini představilo zlaté telefony i tablet pro ruský trh

2

Čtveřice luxusních novinek, včetně jednoho tabletu směřuje na ruský trh. Italský výrobce Tonino Lamborghini vsází především na design. Nechybí použití safírového skla a zlatých prvků. Nepříjemnou zprávu je použití starší verze Androidu Gingerbread. Jak se vám zalíbí novinky?

Ruský trh patří mezi velmi lukrativní trhy, co do poptávky po mobilních telefonech tak i v otázce počtu uživatelů mobilních telefonů. V potaz je nutno brát i skutečnost, že v Moskvě je největší koncentrace milionářů v Evropě. Italský výrobce Tonino Lamborghini (který vede syn zakladatele Lamborghini) uvede na ruský trh hned několik luxusních smartphonů a tablet se zajímavým designem.

První chytré zařízení v sobě nese Android a nese označení TL 700. Hned na úvod nepotěší zastaralá verze systému 2.3 Gingerbread. Nabídne dotykový displej s úhlopříčkou 3,7 palce a rozlišením WVGA 800 x 480 bodů, chráněný safírovým nepoškrabatelným sklem. Výpočetní výkon obstará procesor Qualcomm neznámého taktu. Pro focení je připraven zadní fotoaparát o rozlišení 5 megapixelů a přední kamera pro videohovory s rozlišením VGA 480 x 640 bodů. Interní úložiště poskytuje 4 GB místa a pod zadním krytem je baterie s kapacitou 1400 mAh. Provedení telefonu se vyznačuje použitím luxusních materiálů, zlatých prvků nebo krokodýlími texturami. Doporučená prodejní cena je 90 000 rublů, v přepočtu na naší měnu tedy zhruba 61 000 Kč.

Lamborghini TL700

Dalším počinem výrobce je tablet L2800. Opět se výrobce neodprostil od použití zastaralé verze 2.3 Gingerbread, nicméně přislíbil do budoucnosti aktualizaci na Android Ice Cream Sandwich. Dotykový displej s velikostí 9,7 palce se chlubí průměrným rozlišením 1024 x 768 bodů, ale před poškrábáním ho chrání minerální safírové sklo. Ostatní výbava nepřekvapí. Zahrnuje jednojádrový procesor Qualcomm o frekvenci 1,2 GHz, kterému sekunduje 512 MB operační paměť RAM. Soubory pojme interní paměť s kapacitou 4 GB a fotografické schopnosti reflektuje přítomnost zadního 5 megapixelového fotoaparátu a předního fotoaparátu pro videohovory o rozlišení 2 Megapixely. Ozvučení zajistí přítomnost stereo reproduktorů. Hlavním tahákem tohoto tabletu nebude funkční výbava, ale originální design. Do prodeje vstoupí za poměrně vysokou cenu 75 000 rublů v přepočtu na českou měnu 50 000 Kč.

Lamborghini L2800

Zbylá sestava zahrnuje poslední dvě novinky TL688 Spyder a TL820 Spyder 2. Obě novinky se od sebe příliš neliší. Po funkční stránce jsou takřka identické. Novinka TL688 má menší 2 palcový QVGA 240 x 320 bodů displej, konektivitu obstarávají technologie GPRS a EDGE a na zadní straně neschází 3 megapixelový fotoaparát. Snímky z fotoaparátu je možné uložit do 4 GB paměti. Druhé zařízení TL820 Spyder 2 má o něco větší displej 2,4 palcový displej s velmi jemným rozlišením 480 x 640 bodů, podporuje sítě 3G a ve výbavě nalezneme i 5 megapixelový fotoaparát a přední videokameru s rozlišením VGA. Interní 1 GB paměť může být rozšířena o paměťové karty typu MicroSDHC. Pohotovostní výdrž zajistí baterie kapacity 1 200 mAh.

Lamborghini TL688 Spyder a Lamborghini TL820 Spyder 2

Čtveřice novinek vstoupí do prodeje v srpnu letošního roku. Zda výrobce zamýšlí jejich distribuci i mimo ruský trh zatím nevíme. Nicméně své příznivce mezi náročnějšími zákazníky si jistě najde. Co vy čtenáři, jak se vám tyto luxusní novinky líbí?

Zdroje: unwiredview.com

Diskuze ke článku
iMac
Zajímavá matematika :-) 90 000 rublů = cca 80 000 Kč, ale 75 000 rublů = cca 46 000 Kč :-)
Michal Kostka
Michal Kostka
Dobrý den, děkuji za upozornění. Chybnou částku jsem uvedl na pravou míru :))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze