Konečně, Samsung přináší aktualizace systému na pozadí

Konečně, Samsung přináší aktualizace systému na pozadí
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Díky funkci Seamless System Updates se výrazně zrychluje samotná aktualizace a zvyšuje její komfort
  • Prvním telefonem od Samsungu, jež technologii využívá, je Galaxy A55

Server sammobile.com, jenž se soustředí na telefony Samsung, upozornil na fakt, že nedávno představený Galaxy A55, který pro vás testujeme, je prvním telefonem Samsung, který využívá technologii aktualizací na pozadí. Je tak velmi pravděpodobné, že se funkce, jež přinesl Project Treble, dostane i do dalších telefonů Galaxy.


Seamless System Updates, jak Google konkrétní funkci, jež se aktuálně dostala do Galaxy A55, pojmenoval, přináší několik výhod. Aktualizace jsou díky ní celkově rychlejší, bezproblémovější a instalují se na pozadí, takže pro instalaci updatu stačí provést prostý restart telefonu bez načítání dalších obrazovek se stahováním a instalací aktualizace či přizpůsobováním aplikací.

Proč jihokorejský gigant se sídlem v Soulu tak dlouho funkci nenasadil, není jasné. Nicméně dnes už víme, že prvním smartphonem s ní se oficiálně v těchto dnech stal Galaxy A55, a to prostřednictvím nové bezpečností záplaty s označením A556EXXS1AXC1, jak dodává gsmarena.com. Aktualizace vyžaduje stažení cca 209 MB dat a přináší bezpečnostní záplaty platné k 1. březnu 2024. GSMArena doplnila, že první restart po aktualizace na pozadí trval o něco déle, ovšem už se neobjevovaly další načítací obrazovky zpracování aktualizace a ozubená kolečka točící se několik minut, jak je při aktualizacích Samsungů jinak běžné.

Samsung Galaxy A55
Samsung Galaxy A55 pro vás již testujeme

Pokud využíváte Samsung Galaxy A55, můžete si ověřit, zda je aktualizace dostupná. Postačí zavítat do Nastavení a položky Aktualizace softwaru. Pak vyberte položku Stáhnout a nainstalovat, přičemž vzápětí vám mobil buď aktualizaci nabídne, případně vám sdělí, že prozatím dostupná není.

Samsung Galaxy A55 256 + 8 GB

Rozměry161,1 × 77,4 × 8,2 mm, 213 g
DisplejSuper AMOLED, 6,6" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorSamsung Exynos 1480,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 1:37 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze