Konec vyčnívajícím fotoaparátům? Samsung má nový, tenký senzor

8

V dnešní době se výrobci především u svých prémiových modelů honí za co nejmenší tloušťkou. To se však negativně projevuje ve vystouplém fotoaparátu, který se jednoduše už do těla celý nevejde. Řešením by mohl být nový senzor, který Samsung dnes představil.

Samsung dnes oficiálně představil svůj nový senzor ISOCELL S5K3P3 s rozlišením 16 megapixelů. Na tom by samo o sobě nic zvláštního nebylo, avšak novinka je údajně o zhruba 20 % tenčí než starší senzory a její tloušťka je pouhých 5 milimetrů. Takto nízká hodnota by možná dala sbohem vyčnívajícímu modulu fotoaparátu, který například trápí i vlajkovou loď Galaxy S6.

Samsung

Většina dnešních senzorů má velikost jednoho bodu 1,12 mikronu, tak aby se vměstnaly do malého prostoru a rozlišení mohlo být 13 megapixelů či více. Samsung se však rozhodl jít dále a nový senzor S5K3P3 má velikost jednoho bodu 1 mikron a díky tomu nabídne i s 5milimetrovou tloušťkou rozlišení 16 megapixelů. Takový senzor bude moci být použit i do velmi tenkých telefonů, a přesto nebude na zadní straně žádný hrb.

Zdroje: global.samsungtomorrow.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Dan
Nechci Vám to kazit, ale velikost senzoru neudává tloušťku fotoaparátu, ale optika ano.
rrr
Snad ho bude mít už Note 5
Petr Kropáč
Petr Kropáč
Pořídil jsem si teď HUAWEI P8 neboť mi ukradli Note 4. Naprostá spokojenost a bez vystouplého foťáku.☺
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Snímače, snímače, ... mali by sa konečne zamerať aj na optiku, ktorá by potreboval zas zväčšiť, vynechať plast a použiť sklo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze