Ke Skypu se již nepřihlásíte přes WP 7.x a Symbian

32

Nepříjemná zpráva přichází pro všechny uživatele komunikační sítě Skype, který jsou zvyklí ji využívat i na svém mobilním telefonu s operačním systémem Windows Phone 7.x nebo Symbian. Brzy to již nebude možné.

Microsoft se rozhodl udělat další nepříliš populární krok. Jeho komunikační program Skype byl vždy dostupný pro mnoho různých platforem. I když například nějaký systém skončil, program pro Skype byl i nadále k dispozici. To se však nyní mění a odnesou to uživatelé starších systémů Windows Phone 7.x a Symbian.

Všem uživatelům, kteří ke svému Skype účtu přistupují ze zařízení s Windows Phone 7.8 a starších verzí či ze Symbianu, Microsoft rozesílá informační e-maily, ve kterých uvádí, že daná aplikace již nebude funkční a nebude možné se skrze ní přihlásit ke Skypu. V případě Windows Phone 7 to znamená ukončení podpory klíčového modelu už po 2 letech od zahájení prodeje posledního telefonu, kterým byla Nokia Lumia 900. Závěrem samozřejmě dodává, že Skype bude nadále funkční na novějších platformách.

Stáhnout Skype

Google Play (zdarma) App Store

Zdroje: support.skype.com, support.skype.com, allaboutsymbian.com, rcpmag.com

Diskuze ke článku
Jojo
No pekne a slubovana podpora Symbianu do roku 2016 je uz davno zabudnuta. Mam Nokiu 808 a len tak taky skvost nevymenim, pouzivam obcas aj Skype, tam som mal najviac kontaktov, no nic, este mam k dispozicii Viber a WhatsApp.
Dano
No tak to je sila,mne totiž Skype stále funguje aj na Windows mobile. Teraz vyskúšané... Som zvedavý či ukončia aj túto verziu. Ale asi už naňho zabudli tak to zostane funkčné...
Mimochodom už som to raz písal,ale čo predviedol MS so Skype na platforme WP7.x tak to nemá obdoby. Najskôr vôbec nič,potom apka ktorá nefungovala na pozadí a po 3 rokoch to celé zrušia. Ich služba (v tom čase ju už vlastnili) na ich platforme a taký bordel tak to sa len tak nevidí. Aj vďaka tomuto som si urobil názor na WP a len tak ľahko ho nezmením.
Jan Horáček
Jan Horáček
a další pohádku bych prosil... Mě například odříznul s WP 7.8 bez jakýchkoli informací mam v plánu návštěvu Skype v Praze s žádostí o vysvětlení jak je možné odříznout uživatele bez toho aniž by je informovali ať žije premium účet ani nedají vědět ko.....
snowden
zeby sa na starych platformach neda tak dobre monitorovat?
z ich strany tam logika je, vytrieskat na tom, co najviac
zo strany uzivatelov ... aka je za to plne funkcna, dostupna (sifrovana) nahrada?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze